Znovu po půl roce přichází tradiční derby házenkářů Sokola II Prostějov a TJ Sokol Kostelec na Hané HK ve 2. lize mužů, konkrétně ve skupině Jižní Morava. Tentokrát je v rámci aktuálního ročníku 2022/23 součástí již 4. kola soutěže a hraje se v sobotu 8. října od 16.00 hodin v prostějovské hale RG a ZŠ Otto Wichterleho PV.

„V minulé sezóně jsme Kostelečáky měli doma na lopatě, o vítězství jsme přišli až v úplném závěru a nakonec se zrodila remíza. Momentálně však věřím, že jsme silnější než na jaře, proto určitě půjdeme vyhrát. Se vším respektem k soupeři,“ uvedl hlavní trenér Sokola II Svatopluk Ordelt.

„My nejsme v úplně jednoduché situaci, dlouhodobě nám chybí několik zraněných členů základní sestavy. Přesto samozřejmě nechceme v Prostějově prohrát, naopak půjdeme v derby zabojovat o co nejlepší výsledek,“ ujistil kouč HK David Ševčík.

Kostelecký tým má v regionálních bitvách nad prostějovským mančaftem za poslední roky výrazně navrch. Potvrdí svou nadvládu, nebo bude tentokrát vše jinak? 

HÁZENKÁŘSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ ČTĚTE NA STRANĚ 47