Už 4. února odstartuje odvetná část 2. ligy mužů JM 2022/23. Proto není divu, že házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK jsou v plné přípravě na druhou polovinu sezóny, během které budou chtít vylepšit své aktuální tabulkové postavení na sedmé pozici.

„Letos pokračování soutěže začíná hodně brzy, proto nebylo po svátcích na co čekat. Společnou přípravu jsme tak zahájili hned v prvním lednovém týdnu a trénujeme třikrát týdně,“ prozradil Večerníku hlavní kouč kosteleckého A-týmu David Ševčík.

„Co všechno děláme? Pro nabírání kondice zařazujeme kruhové a tabata tréninky, což je velice dobrá novinka, která se nám osvědčuje. Dále pracujeme na hrubší síle a minimálně polovinu času věnujeme také nacvičování herních věcí s míčem, neboť je vlastně jen měsíc času před prvním mistrákem po krátké zimní pauze,“ upřesnil Ševčík.

Se svými svěřenci vyrazil též na jedno soustředění. „Bylo takové kratší, pouze čtyřdenní. Ale myslím, že se hodně vydařilo. Kvalitně jsme zamakali a navíc stmelovali partu v Chrasticích nedaleko Králického Sněžníku, šlo o krásný horský pobyt. Byť zároveň dost náročný,“ konstatoval Ševčík s úsměvem. K tomu má důvod také díky výrazně zlepšenému zdravotnímu stavu hráčského kádru v porovnání s úvodem podzimu. „Tehdy nám chyběla kvůli zranění celá řada opor, zatímco teď jsou v podstatě všichni kluci fit. Nejdůležitější samozřejmě je, aby to tak co nejdéle vydrželo,“ přeje si lodivod hákáčka.

Žádné přátelské duely neplánuje, Sokol tedy půjde naostro do druholigového jara v neděli 5. února přetěžkým střetnutím na palubovce silné Kuřimi. „Původně se mělo dvanácté kolo hrát až o týden později, což je pro nás komplikace, protože na sobotu 4. února jsme si naplánovali sportovní házenkářský ples,“ zamračil se Ševčík. Ale dobrou náladu si touto skutečností zkazit nenechal. „Třeba kluci na plese ladným tanečním krokem pohybově nacvičí šikovné kličky a úhybné manévry, kterými pak zaskočí kuřimské protivníky. Věřím, že na úvodní zápas budeme i přes společenské radovánky dostatečně nachystaní,“ ujistil vtipně naložený David Ševčík.