Jak během stále pokračující covidové odstávky udržet v dětech a mládeži skomírající zájem o sport? Jednu motivační akci vymysleli v házené pro Olomoucký kraj, a to v podobě Házenkářské sportovní výzvy na jarní prázdniny.

„Předpokládáme, že cvičení podle videa už máte dost, tak co kdybychom si zkusili dát společně něco trochu jiného? Pokuste se o jarních prázdninách vykonat každý den jakoukoliv sportovní aktivitu, zapojit se můžou děti, rodiče, trenéři i fanoušci, zkrátka úplně všichni,“ vyzývala krajská trenérka se svým týmem.

Bylo potřeba si stáhnout na mobil bezplatnou aplikaci Adidas Runtastic, zaregistrovat se podle návodu a připojit se ke skupině Házenkářská sportovní výzva. Potom každý den absolvovat nějakou pohybovou aktivitu, například běh, chůzi, nordic walking, lyžování na běžkách, bruslení, bobování či kteroukoliv jinou, a to při spuštěné aplikaci. V průběhu akce nebo na jejím konci se pak vyfotit a snímek sdílet s ostatními účastníky výzvy.

Takovým způsobem vše probíhalo celé jarní prázdniny, aby následně byli ti nejaktivnější odměněni zajímavými cenami v podobě podepsaných hráčských karet reprezentanta ČR Pavla Horáka, tréninkového dresu českého národního týmu, batůžků, plakátů a klíčenek.