V sobotu 13. března se formou internetového on-line videopřenosu uskuteční předčasná volební konference Českého svazu házené, jejíž delegáti zvolí nové vedení tohoto sportu v ČR. Prostějovský region přitom bude mít jednoho kandidáta do vrcholné funkce.

Stane se jím bývalý známý házenkář Radek Flajsar, který v minulosti nastupoval za TJ Sokol II Prostějov i TJ Sokol Kostelec na Hané. Po skončení aktivní hráčské kariéry se vydal na trenérskou dráhu, působil mimo jiné u mládeže v extraligovém Novém Veselí. Loni na jaře se ale vrátil „domů“ a stal se šéftrenérem nově vzniklé Házenkářské akademie Olomouckého kraje.

Nyní kandiduje i na člena Exekutivy ČSH odpovědného právě za oblast mládeže. „Rozhodl jsem se do toho jít jako nezávislý kandidát, a to během loňského podzimu po několika rozhovorech s kolegy z házenkářského hnutí. Mou motivací je čistě pomoci české házené a přispět k nastartování procesu změn tak, aby se vrátila hrdost všem členům našeho hnutí. Věřím, že mé různorodé zkušenosti mohou být přínosem, a jsem připraven dát svou energii i emoce ve prospěch české házené,“ vyložil Radek Flajsar, který své myšlenky a vize prezentoval při jednotlivých krajských konferencích.

Uspěje nyní v celostátních volbách?