Bývalý úspěšný hráč a momentálně šéftrenér mládeže Házenkářské akademie Olomouckého kraje i kouč nadějí TJ Sokol Centrum Haná Radek Flajsar uspěl ve volbách nového vedení Českého svazu házené. Byl zvolen členem Exekutivy ČSH za oblast mládeže.

„Radka jsme samozřejmě podporovali ze všech sil a máme velkou radost, že uspěl. Házené totiž skvěle rozumí, do práce s talenty dává obrovské úsilí včetně svých odborných schopností i lidských kvalit. Určitě je člověkem, který může pomoct naši házenou nasměrovat na správnou cestu k co nejlepšímu rozvoji. Stejně jako Ondra Zdráhala, kterému jsme vyjadřovali podporu jakožto nejlepšímu možnému prezidentovi svazu ze všech kandidátů. Proto jsme rádi, že také on se ve volbách prosadil,“ řekl Večerníku šéf HAOLK i Centra Haná Petr Kudláček.

Sám Flajsar okomentoval dlouho očekávanou funkcionářskou událost obšírněji. „Upřímně jsem velmi rád, že předvolební kampaň už skončila. Já osobně jsem se v této době necítil komfortně. Naopak mám radost, že to již skončilo a že zvolení kandidáti budou moci konečně pracovat, diskutovat o házené a společně posouvat jednotlivé projekty,“ uvedl. „Můj obrovský respekt mají všichni kandidáti na prezidenta. Kolik museli obětovat času, energie i financí, to házená v žádných předchozích volbách nezažila. Obrovský dík zaslouží rovněž všichni kandidáti do exekutivy, kteří svou snahou ukázali, že nechtějí jen kritizovat, ale také se aktivně zapojit. I když dnes se může zdát, že někdo vyhrál a někdo prohrál, tak bych si moc přál, aby s odstupem času byli vítězové všichni,“ zdůraznil Radek Flajsar.

„Podle mě jsme zvolili lídra, který je schopen sjednotit naše hnutí a ve spolupráci se všemi, kteří chtějí pomoci, je schopen posunout českou házenou tam, kde ji chceme všichni vidět. Což ale neznamená, že ostatní kandidáti nemají svou kvalitu, že nemají co dát, naopak. A byla by obrovská škoda nekomunikovat a nediskutovat i s neúspěšnými kandidáty. Ukažme všichni, že nám každému skutečně jde o jednu věc, a to je prosperita české házené! Za sebe bych chtěl obrovsky poděkovat svým podporovatelům, kteří byli současně mými rádci, pomocníky i oponenty. Děkuji za podporu a silný mandát. Jsem připraven dát svou energii i své emoce ve prospěch české házené,“ doplnil nový člen vedení ČSH z Prostějovska.