Ani hlavní trenér druholigových házenkářů TJ Sokol II Prostějov Tomáš Černíček nevěří, že se snaha předchozího vedení Českého svazu házené o dokončení přerušeného ročníku nižších a mládežnických soutěží 2020/21 od konce dubna v tomto kolektivním sportu podaří.

„Na jednu stranu touhu dohrát aktuální sezónu chápu, zvlášť po zrušení té minulé. Taky máme házenou moc rádi a chtěli bychom hrát, ale člověk nemůže nevnímat současnou situaci s koronavirem i její stále nepříznivý vývoj. Takže na druhou stranu jsem k možnému dohrání aspoň poloviny nižších a mládežnických soutěží podle nejzazšího termínového plánu spíš skeptický,“ řekl Večerníku Černíček.

„Sleduji dění ve všech odvětvích a vidím, do jakých problémů se teď dostávají i profesionální sporty, například volejbalistky musely předčasně ukončit extraligu. My jako výkonnostní sportovci jsme nadále v úplném zákazu jakékoliv společné přípravy, natož zápasů. A objektivně si lze vyhodnotit, že než dojde na naší úrovni k výraznějšímu rozvolnění hygienických opatření, tak už bude na restart stejně pozdě,“ nastínil Černíček reálně předpokládatelný scénář.

„Vidím spoustu dalších překážek. O nedostatku času na přípravu po vynucené dlouhé pauze mluvil již minule kolega Petr Kudláček. Já bych zmínil třeba i hodně reálné riziko, že po včasném znovuzahájení této sezóny – pokud by se zázračně povedlo – by jednotlivé týmy mohly opětovně padat do povinných karantén, neboť nakažení se v současné době lze spolehlivě vyhnout jen velice těžko. A prostoru na dohrávky odložených utkání do konce června by zůstávalo málo. V našem konkrétním případě si navíc myslím, že by nás vedení školy nejspíš ani nepustilo do své haly, kde trénujeme i absolvujeme domácí zápasy. Hrát případně venku? Z mého pohledu trochu degradace ligových soutěží,“ zmínil Černíček.

„Když tedy všechno sečtu, docházím k přesvědčení, že snaha dokončit tuto házenkářskou sezónu není reálně uskutečnitelná. Kromě toho je možné, že nové vedení svazu ani nebude na dohrávání takzvaně za každou cenu vůbec tlačit. Spíš budeme všichni toužebně čekat a doufat, že se covidová situace konečně uklidní alespoň směrem k dalšímu soutěžnímu ročníku včetně přípravy na něj. Jednou ten návrat k víceméně normálnímu životu snad přijít musí,“ doplnil zkušený kouč s otazníkem logické nejistoty v hlase.