Už dvě zrušené sezóny v řadě za sebou kvůli koronaviru museli skousnout druholigoví házenkáři TJ Sokol II Prostějov. Z předchozího ročníku se stihla odehrát více než polovina zápasového programu a z uplynulého jen několik kol, než opakovaně došlo k předčasnému ukončení všech nižších i mládežnických soutěží ČR včetně právě 2. ligy mužů. Co dělají házenkářští nadšenci „dvojky“ teď?

„Kluci byli po velmi dlouhé době zákazů společného sportování už natěšení na to se znovu potkávat při trénincích, začít něco dělat. Proto jsme během května – jakmile to umožnila rozvolněná hygienická opatření – obnovili týmovou přípravu,“ prozradil Večerníku kouč Sokola II Tomáš Černíček.

Jeho svěřenci však mají spíš volnější režim. „Domluvili jsme se, že najedeme na tréninkový model, který je u nás obvyklý vždy po skončení sezóny. To znamená jednou týdně v pátek odpoledne fotbálek na venkovním hřišti v areálu U Kalicha, pak posezení celé party u piva a rozebírání všeho možného. Po více než půl roce mimo kolektiv si toho chlapci mají hodně co říct,“ zasmál se Černíček.

Tímto stylem budou Hanáci pokračovat jako obvykle do konce června. „Od srpna pak zahájíme klasickou přípravu zaměřenou na kondici a samozřejmě už i na házenou. Po takové pauze bude nabírání dřívější formy dost složité, ale věřím, že všechno snad hráči nezapomněli. Dvojnásob pozor si musí dávat na zranění. A podstatné bude hlavně to, aby normální život včetně sportu zase nezavřel nový covidový lockdown,“ vyslovil Černíček ústřední a obecně platné přání.