Házenkáři TJ Sokol II Prostějov rychle ukončili své letošní účinkování v Českém poháru mužů 2021/22 vinou drsného debaklu na půdě SK Droždín. Ačkoliv sami působí ve druhé lize a protivník o soutěž níž, neměli za specifických podmínek žádnou šanci.

„Nechci, aby to znělo jako výmluva, ale hrálo se na venkovním hřišti za deště, a tedy na mokru. Na takové podmínky jsou domácí víc zvyklí, neboť pod širým nebem nastupují běžně. Zatímco my pouze občas, právě v pohárové soutěži,“ vysvětlil vstupní okolnosti duelu hlavní trenér Sokola II Tomáš Černíček. „Utkání nemělo nic společného s normální halovou házenou. Logicky to strašně klouzalo, my jsme s podmínkami neúspěšně bojovali a soupeř nás v dané situaci jasně předčil. Vím, že konečný výsledek vypadá hrozně, ale prostě to takhle dopadlo a už s tím nic nenaděláme,“ krčil lodivod rameny.

Dalším faktorem je tradičně složité skládání hráčského kádru, navíc ještě umocněné koronavirovou dobou. „V Droždíně nám chyběla celá řada kluků. Je pravda, že tým dáváme dohromady tradičně těžko. Největší problém je s generací hráčů od devatenácti do osmadvaceti let, ta nám v mančaftu úplně chybí,“ všiml si zkušený kouč.

„Naopak pozitivem je získání několika mladíků na hostování z jiných klubů. Do pohárového zápasu naskočili Jakub Hromek, Šimon Hudeček, Jan Růžička a Šimon Kintr, všechno jsou to šikovní chlapci s velkou chutí do házené,“ našel Černíček i dílčí klad.

Přípravu na novou sezónu zahájili prostějovští muži od začátku srpna. „První měsíc jsme trénovali především fyzičku venku v areálu U Kalicha. Od 1. září jsme se přesunuli do haly RG a ZŠ Otto Wichterleho, jak se teď nově jmenuje reálka. A už se věnujeme herním věcem,“ doplnil Černíček.

Druholigový start Hanáci absolvují v sobotu 18. září od 16.00 hodin doma s Telnicí.

 

Český pohár mužů 2021/22, 1. kolo

SK Droždín – TJ Sokol II Prostějov 31:15 (17:7)

Rozhodčí: Rusanov a Jonáš. Vyloučení: 2:3. Sedmičky: 1/1:2/1. Diváci: 30.

Nejvíce branek Droždína: Vaverka 9, Lerch 5.

Sestava a branky Prostějova: Sladovník, Hromek – Čižmárik 1, Růžička 1/1, M. Nevrlý, Hudeček 4, Bečička 1, Ordelt 2, Š. Kintr 1, Šestořád 2, Kosina, Jurečka 3. Trenéři: Tomáš Černíček a David Jurečka.