Parádně vyšel házenkářům TJ Sokol Kostelec na Hané HK závěr podzimní části 2. ligy mužů JM 2021/22, když se šňůrou vítězství dotáhli k medailovým příčkám průběžné tabulky. A zdá se, že nabranou euforii si přenesli také do zahájené přípravy na druhou polovinu sezóny.

„Trénovat jsme po svátcích znovu začali ve středu 5. ledna. Scházíme se třikrát týdně. V pondělí se vždy věnujeme spíš regeneraci, středa a pátek jsou pak vyhrazené klasické přípravě se zaměřením na kondici i herní věci. Času není moc, jen něco přes měsíc. Proto se snažíme skloubit všechno rozumně dohromady,“ řekl Večerníku hlavní kouč HK David Ševčík.

Na motivaci svěřenců si po vydařeném finiši první poloviny tohoto soutěžního ročníku nemůže stěžovat. „Zatím to vypadá dobře. Tréninková docházka je solidní, kluci dobře pracují a je na nich vidět, že mají chuť. Snad tenhle přístup vydrží, abychom i po pauze pokračovali v druholigových bojích tak, jak jsme v prosinci končili,“ kvituje Ševčík týmovou atmosféru.

Odvetnou fázi otevře jeho mančaft v neděli 13. února dopoledne proti Olomouci. „Do té doby budeme pokračovat s přípravou v domácích podmínkách, a navíc máme v plánu koncem ledna soustředění v Jeseníkách. Snad normálně proběhne a nezruší jej covidová vlna omikronu, která hrozí přijít. Což samozřejmě platí taky o pokračování soutěže,“ poznamenal Ševčík.

 

 

 

 

IR