Poněkud nečekanou podobu dostává závěr aktuální korfbalové sezóny v extralize dospělých ČR 2021/202. KC Crocodile Sokol České Budějovice coby jeden ze čtyř účastníků soutěže totiž z nejvyšší soutěže odstoupil a všechny jeho dosud odehrané zápasy byly anulovány, čímž korfbalisté SK RG Prostějov definitivně postoupili do Superfinále, které sami uspořádají v sobotu 26. března!

Tak tohle se nečekalo! Českobudějovický tým KC Crocodile Sokol v uplynulé době výrazných koronavirových omezení nejvíc ze všech extraligových klubů odkládal své duely. Načež po uvolnění protiepidemických opatření Jihočeši oznámili, že místo jejich postupného dohrání ruší svou účast ve zbytku tohoto ročníku elitní tuzemské soutěže! Výkonný výbor Českého korfbalového svazu následně rozhodl o anulování veškerých střetnutí českobudějovického celku, tudíž tabulku tvoří pouze vzájemná utkání tří zbylých kolektivů. Před zápasovým programem uplynulého víkendu vypadalo průběžné pořadí následovně:

1. Prostějov   5          0          2          141:130          10

2. Brno           3          0          4          152:156          6

3. Znojmo      2          0          4          113:120          4

Co to znamená? Bez ohledu na dvě výše zmíněné poslední dohrávky (zápasu SK RG vs. Modří Sloni YMCA se věnujeme na jiném místě této strany – pozn.red.) měli Hanáci s předstihem jisté prvenství po dlouhodobé fázi, tím pádem i postup do finálové bitvy na vlastní palubovce haly RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov poslední březnovou sobotu. Jejich soupeř pak vzejde ze semifinálové série mezi dvěma jihomoravskými celky.

„Z účasti v domácím Superfinále máme samozřejmě radost, i když byla definitivně potvrzena takzvaně od zeleného stolu po odstoupení Českých Budějovic ze soutěže. To jsme však my nemohli nijak ovlivnit. Teď máme více než měsíc času na přípravu. Na rozhodující souboj o mistrovský titul se důkladně nachystáme a uděláme maximum pro úspěch, i když vyhrát utkání o všechno a tím dosáhnout na vysněné zlato bude určitě moc těžké,“ odtušil hlavní kouč ergéčka David Konečný.