V minulosti se už nejednou areál Beach Sport Prostějov vedle aquaparku stal dějištěm národních šampionátů plážových korfbalistů a korfbalistek. Letos se na Hanou sjedou znovu, a to na MČR v beach korfbalu 2022 věkových kategorií dospělých a U19. Propukne v sobotu 18. června od 9.00 hodin.

Mistrovství republiky ve smíšeném kolektivním sportu se na prostějovském písku konalo i loni, kdy mezi účastníky nechyběla hned dvě družstva domácího oddílu SK RG. A jedno z nich dokázalo zvítězit a vybojovat tím mistrovský titul, což se letos může klidně zopakovat. Jako úřadující premiant extraligy dospělých v klasickém korfbalu patří ergéčko k největším favoritům.

Pro obě věkové kategorie nadcházející plážové akce pod vysokými plastovými koši každopádně platí, že nejprve se odehrají boje v základních skupinách a následně přijdou v odpoledních hodinách na řadu vyřazovací zápasy play off o konečné umístění. Tak se coby sportovní fanoušci klidně přijďte kouknout. Vstup je zdarma a čeká vás atraktivní podívaná pohodově letního střihu!