Řadu let vedl David Konečný korfbalisty SK RG Prostějov jako hlavní trenér. Před covidovými výlukami s nimi vybojoval bronz v extralize ČR dospělých i v mezinárodním poháru Europa Shield, po korona pauze je letos dovedl k historickému zisku mistrovského titulu. Tato úspěšná éra však nyní (minimálně zčásti) končí.

Proč? Hanácký klub na svých sociálních sítích oficiálně oznámil, že Konečný nebude dál pokračovat na pozici prvního kouče A-družstva dospělých ergéčka. Večerník se pídil po důvodech takového rozhodnutí a dozvěděl se zajímavé vysvětlení.

„David povýšil ve svém zaměstnání, tudíž jeho práce bude časově náročnější. Navíc poté, co s mančaftem letos došel až na zlatý vrchol, cítil potřebu se trochu stáhnout do ústraní a nezůstávat dál v čele realizačního týmu jako ta nejvíc zodpovědná vůdčí osoba,“ vysvětlil předseda prostějovského klubu Jan Mynařík.

Dosavadní lodivod číslo jedna ale od kolektivu obhájců extraligového triumfu zcela neodejde. „Jen si prohodí místo s Martinem Uherkou, který doteď dělal trenérského asistenta. Od přípravy na novou sezónu 2022/2023 bude Martin hlavním koučem a David jeho asistentem, na dalším společném fungování jsou tak domluvení,“ prozradil Mynařík.

S Konečným, jenž kvůli plnění reprezentačních povinností chyběl na tradiční oddílové rozlučce se soutěžním ročníkem Big Ill Pig, přineseme v brzké době exkluzivní rozhovor.