Jen deset kol obsahuje dlouhodobá fáze korfbalové extraligy dospělých ČR 2022/2023, každý z pěti účastníků soutěže během ní absolvuje pouze osm střetnutí. Tým SK RG Prostějov má nyní za sebou tři duely a čtvrtý proti celku Modří Sloni YMCA Znojmo odehraje tuto neděli 8. ledna od 17.00 hodin na vlastní palubovce haly RG a ZŠ Otto Wichterleho PV.

Půjde o dohrávku 3. dějství, přičemž v původním termínu 12. listopadu se souboj neuskutečnil kvůli početné marodce u Jihomoravanů. „Mohli jsme si připsat kontumační vítězství 7:0, ale přednost u nás dostalo sportovní hledisko. Proto jsme soupeři vyšli vstříc a zápas odložili s tím, že jej dohrajeme v nějakém náhradním termínu, kterým se stal hned první víkend po svátcích,“ vysvětlil trenér ergéčka Martin Uherka.

Nad snadnou cestou ke dvěma bodům tedy získala navrch touha hrát. „Pokud nepočítáme evropskou Champions League, máme už tak za sezónu dost málo utkání, tudíž bychom neradi o nějaké další přišli. Věřím, že na tenhle férový přístup nedoplatíme a přímo na hřišti zvítězíme,“ zadoufal Uherka.

Jeho kolektiv má dosud za sebou tři mače a získal čtyři body (Brno 18:16, České Budějovice 15:29, Náchod 29:18), Modří Sloni zatím nastoupili jen dvakrát s poloviční výsledkovou úspěšností (Brno 19:23, Náchod 22:19). Také jejich prosincový výjezd do jihočeské metropole byl totiž ze zdravotních důvodů zrušen.

„Znojemáky jsem viděl na vlastní oči, když hráli s Brnem. Předváděli solidní korfbal, na druhou stranu však podle mého názoru nic, na co bychom neměli herně mít. Jsem přesvědčený, že v nadcházejícím vzájemném utkání záleží hlavně na našem výkonu. Pokud bude dobrý, tak uspějeme,“ odhadoval prostějovský kouč s důrazem na nutnost alespoň trochu slušné střelby.