Další velmi důležité střetnutí v extralize dospělých ČR 2022/23 čeká korfbalisty SK RG Prostějov na konci tohoto týdne. Půjde o šlágr elitní tuzemské soutěže, bitvu dvou vedoucích týmů tabulky a reprízu finále minulého ročníku!

Ano, hanácká parta narazí v rámci 6. kola na KK Brno. Hraje se v neděli 22. ledna od 17.00 hodin v jihomoravské metropoli (hala Tatranu Bohunice), přičemž domácí vedou průběžné pořadí se stejnou výsledkovou bilancí i totožným počtem šesti získaných bodů jako ergéčko.

To zvítězilo v prvním vzájemném duelu aktuální sezóny na vlastní palubovce 18:16 po velkém obratu nepříznivého vývoje během druhého poločasu. Druhé za rivalem však zatím zůstává vinou horšího skóre, zatímco při bodové rovnosti na konci základní části rozhoduje právě vzájemná bilance.

Tudíž nadcházející bitva může mít zásadní význam. „Stejně jako loni postoupí vítěz dlouhodobé fáze přímo do Superfinále, zatímco druhý a třetí celek budou hrát semifinálovou sérii na dva vítězné zápasy. Kdybychom teď v Brně podlehli, už bychom na prvenství dosáhli jen těžko,“ upozornil trenér SK RG Martin Uherka.

„Proto je naším cílem neprohrát, v ideálním případě samozřejmě zvítězit. Dlouhodobě máme proti brněnskému soupeři velice příznivou bilanci, daří se nám na něj a většinou ho porážíme. Ale jen to nám výsledkový úspěch nezaručí. Abychom bodovali, musíme podat dobrý výkon a hlavně víc trefovat střely, dávat koše,“ zdůraznil Uherka před nedělním špílem.