Brno bylo dějištěm mistrovství republiky v beachkorfbalu 2023. Jak už sám název napovídá, jde o plážovou formu klasického korfbalu hranou v létě na písku pod širým nebem. Šampionát se letos konal pro čtyři mládežnické kategorie.

Klub SK RG Prostějov vyslal do jihomoravské metropole tým starších žáků, který v konkurenci dalších sedmi družstev obsadil konečné páté místo. Zvítězila Kutná Hora před Brnem a Kozlovicemi, za ergéčkem skončily celky Náchoda, Děčína i Brna C.

Hned tři reprezentační výběry ČR se chystají na blížící se mezinárodní vrcholy svých věkových kategorií. Například český kolektiv U21 měl už druhé soustředění v Kolíně, tedy v dějišti domácího mistrovství světa do jednadvaceti let, které proběhne 15. až 20. července.

Kemp číslo dva absolvovala prostějovská pětice Nela Kubů, Eliška Křížková, František Valenta, Martin Dušek a hlavní trenér David Konečný. Jen Adéla Zikmundová se tentokrát musela omluvit z rodinných důvodů.

Národní mančaft U15 tradičně trénoval v oblíbeném Kostelci na Hané a byli u toho čtyři zástupci SK RG, přičemž v tomto případě se MS uskuteční od 14. do 16. července v Polsku.

Korfbalové reprezentační družstvo U17 už má dokonce hotovou nominaci na nadcházející Světový pohár 1. a 2. července v nizozemském Eindhovenu. Z hanácké organizace úspěšně provozující smíšený míčový sport se tam vydají Zuzana Janáková, Lenka Buriánková, Adam Fidler a Ondřej Poslušný.