Ani letní prázdniny nejsou obdobím, kdy by prostějovský korfbal nějak spal nebo výrazněji odpočíval. Naopak novinek je za poslední týdny celá řada, tak si je pojďme alespoň ve stručnosti rekapitulovat.

KVARTETO MÁ BRONZ Z ME U21

Reprezentace České republiky odehrála na domácí palubovce v Kolíně mistrovství Evropy 2023 věkové kategorie do 21 let. Součástí národního výběru naší země na této vrcholné mezinárodní akci byli hned čtyři zástupci SK RG Prostějov: Nela Kubů, František Valenta, Martin Dušek a asistent trenéra David Konečný.

Tým ČR postupně podlehl silné Belgii 12:17, zdolal Katalánsko 17:13, nestačil na suverénní Nizozemsko 9:35 a v posledním střetnutí porazil Německo 18:10, což rozhodlo o jeho třetí pozici v celkovém pořadí. Za vítězným Nizozemskem i druhou Belgií, před čtvrtým Katalánskem i pátým Německem.

Z hráčského tria „ergéčka“ nejvíc nastupovala Nela Kubů, která v rozhodujícím duelu o bronzové medaile nastřílela tři koše. Prostor v sestavě dostával také František Valenta, zatímco Martin Dušek většinou zůstával v roli střídajícího na lavičce. Společně s druhým koučem Davidem Konečným však prožili nelíčeně ohromnou radost všichni stejnou měrou.

 

OSMIČKA 2. A 3. NA TURNAJI U15

Dokonce osminásobné zastoupení měl korfbalový oddíl SK RG na mezinárodním turnaji U15 v polském Krotoszynu, kde Česko reprezentovaly dva kolektivy. Jeden vybojoval stříbro za druhé místo, další přidal bronz za třetí příčku. A kdo z úspěšné hanácké organizace tedy měl podíl na těchto cenných kovech?

Hlavní kouč Martin Švévajs, jeho tři asistenti Tomáš Buriánek, Josef Valenta a Vojtěch Ošťádal plus hráčská čtveřice Zuzana Nováková, Pavlína Koudelná, Adam Binko, Tadeáš Kašuba. Rovněž v tomto případě k hodnotným výsledkům moc gratulujeme!

PROBÍHÁ LETNÍ PŘÍPRAVA A JEDE SE DO HOLANDSKA

Od poloviny července se rozběhla tradiční letní příprava, kterou prostějovský korfbalový klub každoročně pořádá pro své plejerky i plejery všeho věku na venkovním hřišti v areálu RG a ZŠ Otto Wichterleho. Dobrovolná účast zatím bývá na většině tréninků poměrně hojná a chuť do práce prý dosahuje vysokých parametrů.

Před SK RG už se přitom hmatatelně rýsuje další dlouholetá tradice se zahraničním přesahem. Ano, opět se blíží soustředění v nizozemském Enschede u tamního partnerského oddílu DOS-WK. Proběhne ve druhé polovině srpna. „Letos bude naše výprava hodně početná a složená ze všech věkových kategorií včetně elitní dospělé,“ prozradil předseda „ergéčka“ Jan Mynařík.