O uplynulém víkendu již odstartoval nový ročník nižších a mládežnických soutěží ČR v korfbalu. Tuzemská extraliga dospělých 2023/2024 však otevře svůj zápasový program teprve v sobotu 4. listopadu. Proč až tak pozdě?

Protože od 20. do 29. října se na Tchaj-wanu uskuteční korfbalové mistrovství světa 2023, kde samozřejmě nebude chybět reprezentace České republiky s ambicemi na co nejvyšší možné umístění. Dosáhnout na něj přitom zkusí tým, do kterého patří hned šestice zástupců SK RG Prostějov!

V konečné nominaci národního výběru naší země pro letošní MS totiž jsou Lenka Burešová Faltýnková, Nela Kubů, Klára Nováková, Petr Šnajdr a František Valenta, asistentem trenéra navíc je jeden z dvojice koučů ergéčka David Konečný. A to ještě z kolektivu vypadl pouze v důsledku zdravotních problémů zkušený Petr Galíček.

Nadcházející světový šampionát absolvuje celkem čtyřiadvacet států rozdělených do osmi základních skupin, Česko v grupě H narazí 20. října na Thajsko (10.30 hodin) a 21. října na Katalánsko (13.15 hodin). Další boje pak budou následovat během desetidenního konání vrcholné mezinárodní akce.

Necelý týden po jejím skončení tedy zahájí extraliga dospělých ČR 2023/2024, jež bude na rozdíl od loňska pouze čtyřčlenná bez Kolína. Hanácký mančaft v úvodním kole přivítá Znojmo, soutěžní premiéra propukne v sobotu 4. listopadu od 17.00 hodin v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov. Hlavní cíl SK RG přitom zní jasně: po jarním bronzu opět zaútočit na zopakování historicky prvního zisku mistrovského titulu z roku 2022!