Bídný start do extraligy dospělých ČR 2023/2024 mají za sebou korfbalisté a korfbalistky Prostějov, při sezónní premiéře s novým klubovým názvem podlehli přede dvěma týdny doma papírově slabšímu Znojmu vysoko 14:22. Teď přichází čas pokusu o odčinění tohoto vstupního debaklu v Českých Budějovicích, kde hanácký tým nastoupí k duelu 2. kola soutěže v sobotu 25. listopadu od 12.30 hodin.

Ani Krokodýlům přitom začátek aktuálního ročníku vůbec nevyšel, když coby úřadující mistři utrpěli na půdě stříbrného Brna ještě větší výprask 8:21. „U Budějovic vždycky záleží na tom, v jaké jsou sestavě. A taky jak jim to zrovna jde,“ odtušil trenér prostějovského korfbalového výběru Martin Uherka.

Kolektiv Vosíme.cz Korfbal teď vede společně s koučem-navrátilcem Davidem Konečným. Společně museli proti Modrým Slonům řešit jak citelné zdravotní oslabení, tak menší sehranost po komplikované přípravě. Jsou tři týdny mezi prvním a druhým zápasem dostatečně dlouhá doba na pozvednutí výkonnosti? „To se právě uvidí,“ zasmál se Uherka, ale s tím, že na trénincích se všichni snažili dělat v rámci možností maximum.

Každopádně vosí výběr půjde do nadcházející bitvy v přece jen kompletnějším složení. Dlouhodobě zranění Petr Galíček, Alexandr Vyroubal i Aneta Lešanská sice chybí nadále, ale vzpruhou by se měl stát především návrat dvojice z nemoci uzdravených reprezentantek České republiky Nely Kubů a Kláry Novákové (letní posily z Náchoda). Což logicky pomůže ženské části sestavy.

Na druhou stranu je tu špatná bilance korfbalového Prostějova s Jihočechy, které se jim v dlouhodobém měřítku daří porážet pouze málokdy. A venku po dlouhém cestování naprosto výjimečně. „Na Budějice nám to většinou nejde, což je pravda. Tentokrát však věříme v mnohem lepší výkon než minule se Znojmem, špatné zahajovací utkání hodně chceme odčinit,“ ujistil Uherka.

Vyjde to v sobotním dnu krátce po poledni?