Vrátit soupeři vysokou porážku z úvodu sezóny, potvrdit svůj výkonnostní vzestup a vítězstvím zaútočit na čelo tabulky. S tím vším pojedou korfbalisté Vosíme.cz Prostějov k zápasu 5. kola extraligy dospělých ČR 2023/24 do Znojma, kde nastoupí v sobotu 3. února.

Úvodní vzájemná konfrontace nadcházejících protivníků v aktuálním ročníku skončila výsledkovým překvapením, alespoň z dlouhodobého hlediska tedy určitě. Hanácký tým totiž Modré Slony zpravidla poráží, často hladce. Čtvrtého listopadu minulého kalendářního roku jim však naopak doma podlehl hladce 14:22.

Tehdejší debakl papírového favorita šel jednoznačně na vrub jak komplikované přípravě (především kvůli reprezentačním povinnostem), tak početné marodce v hráčském kádru. Nejisté Vosy pak ještě dostaly klepec 14:23 v Českých Budějovicích, ale od té doby šly herně nahoru. Vyloupily Brno 19:15 a naposledy přemohly jihočeské Krokodýly 28:25.

Díky dvěma triumfům a čtyřbodovému zisku opustil prostějovský tým poslední místo extraligového pelotonu, zároveň se dostal do kontaktu s nejvyššími pozicemi. A pokud by dokázal uspět rovněž v sobotní bitvě na půdě města okurek, může poskočit už na druhé místo, dokonce i srovnat bodový krok s vedoucí příčkou.

„Se Znojmem většinou nemíváme problémy, ale první vzájemný souboj tohoto ročníku jsme hráli v podstatě bez společné přípravy i bez dvou nemocných členek nároďáku Nely Kubů s Klárou Novákovou. Za normálních okolností na Modré Slony rozhodně máme, což budeme chtít v sobotu ukázat,“ říkal směrem ke střetnutí na hřišti YMCA kouč Vosíme.cz David Konečný.

 

Extraliga dospělých ČR 2023/24 - tabulka po 4. kole

1. Brno         3          0          1          95:66   6

2. Č. Budějovice      2          0          2          82:84   4

3. Prostějov  2          0          2          75:85   4

4. Znojmo    1          0          3          82:99   2