Poslední zápas dlouhodobé fáze extraligy dospělých ČR 2023/24 čeká o nejbližším víkendu korfbalisty Vosíme.cz Prostějov. V posledním 9. kole elitní tuzemské soutěže nastoupí na palubovce KK Brno v sobotu 6. dubna od 18.15 hodin, přičemž toto střetnutí už nemůže nic podstatného změnit.

O všem nejdůležitějším v základní části je totiž s předstihem rozhodnuto. Suverénní brněnské družstvo má jisté prvenství a tím přímý postup do finále, Hanáci skončí v tabulce třetí a tím pádem v semifinálové sérii na dva vítězné duely vyzvou druhé Znojmo. Zatímco čtvrtým Českým Budějovicím skončí sezóna s nepopulární bramborovou medailí na kontě.

Prostějovský tým se naštěstí tomuto nechtěnému osudu vyhnul, byť svůj zatím poslední mač prohrál doma s Modrými Slony YMCA těsně 21:22 a má v součtu výsledkově negativní bilanci tří vítězství a pěti porážek. „Proti Znojmu to však bylo velice pěkné, intenzivní a dynamické utkání, v jehož úvodu oba kolektivy až extrémně trefovaly střely. V závěru pak rozhodovala trocha štěstí spolu s tím, že jsme neproměnili vyložené šance zpod koše,“ ohlížel se za smolnou bitvou trenér Vos Martin Uherka.

Vzhledem k aktuální extraligové situaci nadcházející střetnutí v jihomoravské metropoli vlastně nic neřeší. „Bude to už taková příprava na play-off s tím, že výsledek z Brna není rozhodující. Na druhou stranu chceme tamní zápas určitě odehrát co nejlépe a být domácímu favoritovi vyrovnaným soupeřem, zároveň si vyzkoušet potřebné věci pro následné semifinále se Znojmem. Na něj se pak budeme hodně soustředit, abychom zabojovali o finálovou účast,“ vyložil Uherka.

Jen připomeňme, že jasně vedoucí KK utrpělo v dosavadním průběhu tohoto ročníku jedinou porážku – právě na vlastním hřišti s Prostějovem, a to 8. prosince poměrem 15:19. Zrodí se v sobotním podvečeru další dílčí překvapení?