Postup do finále extraligy dospělých ČR 2023/24 se korfbalistům Vosíme.cz Prostějov zase o něco vzdálil. V úvodním střetnutí semifinálové série na dva vítězné duely je totiž Modří Sloni YMCA Znojmo zdolali na svém hřišti 22:19 (12:11) a ujali se tím zápasového vedení 1:0. Poražení teď musí vyhrát dvakrát za sebou, nejprve doma a pak i venku.

První koš dal až ve 4. minutě domácí Malačka, vzápětí zvýšil na 2:0. Hosté ale rychle srovnali dvěma trefami Nely Kubů (2:2) a následně pokračoval defenzivně vedený boj s málo častými změnami skóre. Až postupem času se dění na palubovce více rozproudilo, přičemž Vosám pomohlo naskočení střídajícího mladíka Adama Fidlera.

Každopádně byl průběžný stav neustále rovnocenný nebo nejtěsnější o jediný koš, většinou mírně vedlo jihomoravské družstvo. Totéž platilo i po přestávce, kdy oboustranně zlepšené ofenzivy znovu povadly. Ani jeden tým se příliš netrefoval a spíše zahazoval šance, naopak rostla nervozita. Což vedlo k několika strkanicím.

Za hanácký mančaft zaznamenali nejvíc přesných zásahů Nela Kubů (4), Klára Nováková, Petr Šnajdr a výše zmíněný Fidler (všichni 3), ale nikdo se výrazněji palebně neutrhl. Což nakonec byla asi hlavní příčina výsledkového neúspěchu. Slabší útočná fáze totiž prostějovské partě nedovolila jít ve zbytku mače ani jednou do vedení, jež trvale hájil soupeř. A když v závěru zvýšil z 18:17 na 21:18, byla vyrovnaná bitva rozhodnuta.

Druhé utkání série Vosíme.cz versus Modří Sloni YMCA se bude hrát v sobotu 4. května v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov, víc podrobností včetně ohlasů na vstupní porážku ve znojemské hale přineseme v příštím vydání Večerníku! 

 

KORFBAL

Extraliga dospělých ČR 2023/24, semifinále, první zápas

Modří Sloni YMCA Znojmo – Vosíme.cz Korfbal Prostějov 22:19 (12:11)

Rozhodčí: Pazourek a Vávra. Diváci: 100.

Nejvíc košů Znojma: Pavlíčková 5, Nguyen a J. Žák 4, Malačka 3.

Sestava a koše Prostějova: Šnajdr 3, Tichý, Kubů 4, Nováková 3, Vyroubal 2, Valenta 1, Faltýnková 2, Buriánková 1 – Fidler 3, Zikmundová, Buriánek, P. Křížková, Janáková, Poslušný. Trenéři: David Konečný a Martin Uherka.