Jak jsme psali už minule, dospělí korfbalisté Vosíme.cz Prostějov zůstali jen kousek od zisku mistrovského titulu. Ten už dříve vybojovali mladší žáci hanáckého klubu, minižáci přidali republikové stříbro. A další tři medailové sady pověsili prostějovským hráčkám i hráčům na krk v Kutné Hoře.

Tamní hala Klimeška hostila Finálový den českého korfbalu 2024 a jeho podstatnou součástí byly Vosy různých věkových kategorií. Seniorský A-tým podlehl ve finále extraligy dospělých ČR 2023/24 favorizovanému Brnu těsně 20:21 a bral druhé místo, zatímco béčko Vosíme.cz už pouze v klidu převzalo bronzové kovy za konečnou třetí pozici v 1. lize dospělých ČR 2023/24. Pořadí: 1. Brno C 28, 2. Koblov 22, 3. Prostějov B 21, 4. Prievidza 19, 5. Náchod 17, 6. Kolín 15, 7. Znojmo B 10, 8. Kutná Hora 9, 9. Brno B 3.

Hodně zajímavý finálový duel na kutnohorské palubovce přinesla dorostenecká kategorie. Také zde na sebe v rozhodující bitvě o extraligový titul U19 narazil brněnský favorit a hanácký vyzyvatel, přičemž papírově silnější Jihomoravané zpočátku dominovali. Po drtivé úvodní půli 3:11 však vosí výběr pořádně zabral a po přestávce dokázal snížit své manko na rozdíl pouhých dvou košů! Víc už ovšem nezvládl, nakonec podlehl 15:18 a pro klub z Hané tak připsal druhé letošní stříbro.

Bez druhého mládežnického titulu nesoucího letopočet 2024 ale prostějovský korfbal přece jen nezůstal. Svou fantastickou jízdu bez jediné porážky i jakéhokoliv bodového zaváhání napříč celou sezónou totiž dokonali starší žáci Vosíme.cz PV, když ve finále Ligy ČR dané věkové kategorie deklasovali vrstevníky KK Brno vysoko 15:6. Koše za vítěze nastříleli Jankovič 4, Vajdečková a Rozkošný 3, Zbořilová a Koudelná 2, Binko 1. Načež nad hlavy suverénních vládců aktuálního ročníku vystoupala zaslouženě ukořistěná trofej!