Ani korfbal se v České republice samozřejmě pořád nehraje, koronavirová výluka dál trvá. Alespoň v zákulisí se však leccos děje, aktuálně jsme pro vás vybrali tři nejzajímavější zprávy.

 

Definitivně zrušeno bylo mistrovství světa věkové kategorie U22, jež bylo z původního termínu loňského léta přeloženo kvůli koronaviru na letošní červenec. Ani v novém datu se však z důvodu nepředvídatelnosti dalšího vývoje globální zdravotní situace neuskuteční. O šampionát tak přijde i několik hráček a hráčů SK RG Prostějov, kteří patřili do kádru reprezentace ČR do 22 let. „Bohužel se potvrdilo moje očekávání, že tuhle mezinárodní akci nebude možné uspořádat,“ smutně konstatoval David Konečný, kouč A-týmu ergéčka a zároveň asistent trenéra mládežnického národního výběru.

NIZOZEMSKO BUDE?

Početné zastoupení má prostějovský oddíl také v českém reprezentačním družstvu U17, pro něž zatím platí konání Světového poháru 2021 dané věkové kategorie 26. a 27. června v Nizozemsku podle plánu. Kolektiv ČR včetně mladých Hanaček i Hanáků měl v přípravě na tento vrchol absolvovat společné soustředění koncem ledna v Kutné Hoře, které však bylo vinou proticovidových opatření logicky odvoláno. Místo toho korfbalové talenty individuálně plnily sadu testovacích cvičení pro zjištění aktuální výkonnosti, navíc pro ně kormidelníci nachystali tréninkové plány na posílení těla a pohybové dynamiky. Další testy proběhnou opět na dálku v polovině března. A co přijde dál, to se uvidí podle situace.

OSUD SOUTĚŽÍ ČR

Nejzazší termín startu tuzemských soutěží v korfbalu 2020/21 byl už před delším časem stanoven na 6. března, což je za necelé dva týdny. Soutěže by se v takovém případě odehrály v zápasově nejvíc „osekané“ podobě, aby se stihla alespoň jejich část s možností vyhlásit konečné výsledky aktuálního ročníku. Bohužel ani tahle varianta nevypadá příliš reálně, ačkoliv koronavirový stav v zemi se poslední dobou konečně hýbe. Natolik rychlé i razantní zmírnění hygienických opatření, aby mohly o příštím víkendu propuknout boje pod vysokými plastovými koši, se však asi nedá očekávat.