Od druhého květnového týdne se naplno rozjela příprava korfbalového oddílu SK RG Prostějov pod širým nebem. Výběry všech věkových kategorií jednoho z nejlepších klubů ČR začaly postupně trénovat ve venkovním areálu RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici.

Za dodržování aktuálně platných hygienických opatření proti šíření koronaviru odstartoval nejprve tým dospělých, poté obnovili přerušenou sportovní činnost dorostenci. A následně přešli od internetových on-line tréninků k těm reálně společným i nejmladší hráči a hráčky veškerých žákovských kolektivů (U16, U13, U11, U9).

„Jsme však samozřejmě závislí na počasí, které zatím během tohoto jara není zrovna moc příznivé. Takže jsme některé tréninky museli operativně zrušit, za deště a chladu by neměly moc velký smysl. I když po tak dlouhé vynucené pauze každá zrušená jednotka dost mrzí,“ zalitoval kouč A-družstva ergéčka David Konečný.

Například mladší žáci i přípravka takhle vinou deště a zimy „odpískali“ hned své první setkání od proticovidové výluky minulý pátek. Naopak v uplynulém týdnu byla již Matka příroda ke korfbalistům a korfbalistkám trochu přívětivější, leč k ideálu měly povětrnostní podmínky stále daleko.

Snad už se počasí konečně víc umoudří, byť teoreticky by za pomalu rozvolňovaných hygienických nařízení šlo nyní přípravu částečně přesunout do vnitřních halových prostor. Tam ale nadále platí větší omezení, tudíž přednost logicky dostává sportování venku. A během června by na řadu mohly přijít rovněž dříve avizované přípravné turnaje vyloženě pro radost ze hry a z pohybu.