První vrcholnou mezinárodní akcí v korfbalu, která se po době covidové plné neustálého rušení a odkladů opravdu reálně uskuteční, bude koncem tohoto týdne mistrovství Evropy U15 v Maďarsku. Startovat tam bude celá řada prostějovských zástupců.

Součástí národního výběru České republiky, jenž pojede do Dunakesze obhajovat medaile z minulého šampionátu, jsou následující hráčky a hráči místního oddílu SK RG PV: Lenka Buriánková, Zuzana Janáková, Ondřej Poslušný, Adam Jankovič a Adam Fidler.

Tuzemská reprezentace do 15 let má navíc výhradně hanácké vedení, neboť trenérský štáb tvoří hlavní kouč Martin Šnévajs plus asistenti trenéra Renata Havlová, Tomáš Buriánek, Josef Valenta a Vojtěch Ošťádal.

ME je na programu od 1. do 4. července, závěrečné soustředění před cestou do země pust a melounů proběhlo tradičně v Kostelci na Hané. Žákovský nároďák si kromě toho zatrénoval jeden den i v Prostějově společně s reprezentačními družstvy dospělých a U21, která měla soustředění v hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici.

Rovněž tento společný mančaft ČR je momentálně plný členů ergéčka (asistent lodivoda David Konečný, hráčské opory Petr Galíček, Jan Tichý, Petr Šnajdr, Nikola Lorencová i další). Proto logicky vznikla společná fotografie ze sdíleného tréninku všech přítomných top korfbalistů naší země různého věku.