Alespoň krátkou textovou zprávou a několika fotografiemi se ohlížíme za tradičně letním „mecheche“ korfbalistů SK RG Prostějov, jež pro letošek proběhlo poslední červnovou sobotu opět v areálu Sport baru u fotbalového hřiště SCM PV za místním vlakovým nádražím.

Mezi zdejšími vyznavači smíšeného kolektivního sportu nesmírně oblíbená akce s názvem Big Ill Pig 2021 nesla tentokrát podtitul Prasollo 13. Proč? Neboť šlo již o třináctý ročník a hlavním hrdinou veselého setkání všech korfbalových generací pokaždé je – samozřejmě s jistou mírou nadsázky – pečené prasátko.

To se i letos zásluhou dvojice mistrů kuchařů u grilu Zdeněk Snášel a Martin Šnévajs chuťově nadmíru vydařilo. A nejen díky jeho natěšené konzumaci vycestovali účastníci dlouhé party až do vesmíru, aby proletěli veškerá dostupná zákoutí hanácké galaxie.

Rozlučka s covidově zrušenou sezónou 2020/21 odstartovala dvě hodiny po poledni a končila až v pozdní noci (spíše nad nedělním ránem), přičemž ji naplnila spousta různých činností i aktivit. Od konzumace výborného jídla a pití přes výživné debaty všeho druhu či hromadu soutěží bystřících tělo i mysl až po nezbytný projev oddílového předsedy Jana Mynaříka. Celý povedený program pak pochopitelně vyvrcholil závěrečnou diskotékou pod taktovkou DJ Davida Snášela.

A že se milovníci korfbalu museli o prostory areálu částečně podělit s rovněž slavícími fotbalisty Hané Prostějov? Žádný problém, ba právě naopak. U obou rozjařených skupin panovala dvojnásob vynikající nálada…