Korfbalový tým České republiky zazářil na mistrovství Evropy žactva do 15 let v maďarské Dunakezsi, odkud přivezl zlato a stříbro. Pro náš region jde o tím radostnější počin, že do úspěšného národního výběru patřila hned desítka členek či členů oddílu SK RG Prostějov!

Hráčsky se na dvojnásobném medailovém zisku podíleli Lenka Buriánková, Zuzana Janáková, Adam Jankovič, Adam Fidler a Ondřej Poslušný, z realizačního týmu jej pomáhali vybojovat hlavní kouč Martin Šnévajs plus asistenti trenéra Renata Havlová, Tomáš Buriánek, Josef Valenta a Vojtěch Ošťádal.

V klasickém korfbalu, leč na travnatém povrchu, skončili mladí Češi na ME U15 druzí. Základní skupinou prošli suverénně (Portugalsko 5:3, Maďarsko 8:7, Slovensko 5:2, Polsko 14:0), načež ve finále podlehli po velkém boji domácím Maďarům 3:5.

V beach korfbalu se pak povedl husarský kousek, když družstvo ČR obhájilo titul z předchozího šampionátu. Základní část byla opět bez porážky (Polsko 9:5,
Portugalsko 7:4, Slovensko 8:4, Maďarsko 6:6), finálový duel dopadl euforickým vítězstvím 2:1.

V pátek jsme předvedli velmi kvalitní výkony, ale ve finále si nedokázali poradit s fyzicky zdatnějšími Maďary. V sobotu na beach turnaj jsme si věřili a skvělým taktickým výkonem jej zvládli, včetně náročného finálového utkání. Máme tedy zlato a stříbro, což je super úspěch,“ radoval se žákovský reprezentační trenér a prostějovský patriot Martin Šnévajs.