Dvě předchozí sezóny korfbalových soutěží ČR padly za oběť koronaviru, ta aktuální 2021/2022 se snad celá uskuteční. Moc si to přeje A-družstvo SK RG Prostějov, jež vinou covidově zrušených ročníků přišlo o šanci prokázat svou rostoucí sílu útokem na nejvyšší příčky v české extralize dospělých. Nyní by rádo tenhle výkonnostní progres konečně naplno ukázalo!

 

„Po tak dlouhé soutěžní pauze si netroufám říct, že je naším cílem mistrovský titul, i když by dosažení takového úspěchu poprvé v klubové historii bylo samozřejmě krásné. Reálně však vidím, že máme stabilizovanou mužskou část sestavy, když většina kluků pravidelně chodí na tréninky a dá se o ně opřít, zatímco ženská složka týmu není tak jistá. V přípravě jen málokdy chybí dvě holky, naopak ostatní děvčata trénují pouze někdy. A to se během ročníku může projevit. Přesto zkusíme atakovat co nejvyšší umístění, minimálně chceme medaili,“ pověděl Večerníku hlavní trenér prostějovských korfbalistů David Konečný.

Po dlouhé pauze způsobené výlukou covidu-19 elitní tuzemská soutěž ve smíšeném kolektivním sportu pod vysokými plastovými koši opětovně zeštíhlela na pouhé čtyři týmy. Kromě SK RG jsou to další tradiční kluby KK Brno, KC Crocodile Sokol České Budějovice a Modří Sloni YMCA Znojmo.

Základní část odstartuje o nejbližším víkendu a kvarteto celků se v ní střetne čtyřkolově každý s každým, což dá dohromady dvanáct dějství. Hanácká parta začíná v sobotu 13. listopadu od 18.00 hodin na brněnské palubovce, hned druhý den v neděli 14. listopadu od 14.30 hodin pak doma přivítá Jihočechy (v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho PV).

„Z mého pohledu jsou největším favoritem asi České Budějovice, které mají velmi zkušený mančaft. A jakmile je soupeř nedonutí k hodně vysokému tempu, tak v tom nižším jsou dost silní. V Brně omladili mužskou část kádru, ve Znojmě mají pro změnu potíže se ženami, u holek to trochu lepí – podobně jako my. Celkově bude záležet, jak se kdo ze čtveřice extraligových týmů dokáže nachystat na soutěž po jedné vynechané sezóně a předchozí nedohrané. Rozhodne výkonnost od poloviny listopadu do jara, kdy by liga měla vyvrcholit play-off,“ rozebral Konečný. „Snad nás hygienici nechají celou dobu hrát,“ zadoufal. 

 

los korfbalistů SK RG v extralize dospělých ČR 2021/2022 – základní část

1. kolo (sobota 13. listopadu): Brno – Prostějov (18.00 hodin)

2. kolo (neděle 14. listopadu): Prostějov – České Budějovice (14.30 hodin)

3. kolo (sobota 20. listopadu): Prostějov – Znojmo (? hodin)

4. kolo (sobota 27. listopadu): Prostějov – Brno (? hodin)

5. kolo (neděle 28. listopadu): České Budějovice – Prostějov (16.30 hodin)

6. kolo (sobota 11. prosince): Znojmo – Prostějov (14.30 hodin)

7. kolo (neděle 12. prosince): Brno – Prostějov (? hodin)

8. kolo (sobota 15. ledna): Prostějov – České Budějovice (? hodin)

9. kolo (sobota 22. ledna): Prostějov – Znojmo (? hodin)

10. kolo (neděle 23. ledna): Prostějov – Brno (? hodin)

11. kolo (sobota 5. února): České Budějovice – Prostějov (14.30 hodin)

12. kolo (neděle 6. února): Znojmo – Prostějov (10.00 hodin)