Více než rok a půl si museli korfbalisté SK RG Prostějov počkat na další zápas v extralize dospělých ČR, ale tohle dlouhé čekání stálo za to. Premiéru čerstvě zahájeného ročníku nejvyšší tuzemské soutěže 2021/22 totiž zvládli vynikajícím způsobem, když v sobotním večeru nekompromisně vyplenili palubovku KK Brno, tedy dlouhodobě nejlepšího českého klubu.

Na velmi cenný triumf 16:22 (8:10) Hanáci zadělali už během prvního poločasu, ale ten byl ještě docela vyrovnaný. Domácí většinu času mírně ztráceli a dotahovali, otočit skóre se jim však nedařilo přes kvalitně fungující obranu hostů. Ti pak svůj skvělý výkon ještě vystupňovali ve druhé půli. Vůbec nepovolili v defenzivě, navíc přidali zlepšený útok. A systematicky zvyšovali svůj náskok natolik, že se bezradný jihomoravský celek nezmohl na výraznější odpor. Parádní triumf rozdílem šesti košů tak byl na světě!

Střelecky táhli prostějovské družstvo kapitán Petr Galíček (7 tref), Jan Tichý (6) a letní posila z Nového Lískovce Nela Kubů (4). „K vítězství jsme ale dospěli hlavně výborným týmovým výkonem, za který chci celý mančaft pochválit a poděkovat mu,“ neskrýval spokojenost kouč ergéčka David Konečný.

HODNOCENÍ TRENÉRA

David KONEČNÝ - hlavní trenér SK RG Prostějov:

 „Do zápasu jsme šli s velkou neznámou a myslím si, že stejně do toho šlo i Brno, protože se téměř po dvou letech hrál klasický extraligový zápas. Věděli jsme, že soupeř bude mít velkou sílu u holek, které tvoří jádro reprezentace. My jsme zase věděli, že máme kvalitu v klucích a bylo tak otázkou, kdo svých předností dokáže lépe využít. V zápase nás podržela právě část kluků, kdy Galíček zapsal sedm košů a Honza Tichý jen o jeden méně. Za tento výsledek a celkem výrazné vítězství jsem opravdu rád, ale zároveň mě to i trochu překvapilo. Uvidíme, jak to bude vypadat dále, přece jen jsme stále na začátku extraligy.“

KORFBAL

Extraliga dospělých ČR 2021/22 – 1. kolo

KK Brno – SK RG Prostějov 16:22 (8:10)

Rozhodčí: Kolářová a Čermáková. Diváci: 50.

Nejvíc košů Brna: Zieglerová 4, Bušík 3.

Sestava a koše Prostějova: Galíček 7, Vyroubal 2, Tichý 6, Šnajdr 2, Lešanská 1, Křížková, Kubů 4, K. Lorencová – Buriánek, N. Lorencová, Valenta. Trenér: David Konečný.