Korfbalová reprezentace staršího žactva České republiky absolvovala třídenní soustředění v oblíbeném prostředí městské sportovní haly Kostelce na Hané v tamní základní škole s přilehlým penzionem. Tréninkový kemp měl pod palcem hlavní kouč Martin Šnévajs z oddílu SK RG Prostějov, jehož realizační tým tvoří další zástupci hanáckého klubu Renata Havlová, Tomáš Buriánek, Josef Valenta a Vojtěch Ošťádal. V hodně široké čtyřicetičlenné nominaci navíc byla celá řada prostějovských hráček i hráčů.

„Sešli jsme se v pátek večer, po vzájemném seznámení a sdělení nejdůležitějších informací následoval tréninkový turnaj ve formě Korfbal4. Sobotní dopoledne vyplnil kondiční trénink v Prostějově s plněním odznaku všestrannosti, potom jsme všichni sledovali zápas extraligy dospělých mezi SK RG a Znojmem. Každý dostal za úkol pozorovat hru jednoho korfbalisty či jedné korfbalistky, nasbírané poznatky jsme pak probrali během dalšího tréninku již opět v Kostelci,“ přiblížil náplň soustředění lodivod ČR U15 Martin Šnévajs.

Zbylá sobotní příprava obnášela pilování správné techniky provedení střelby, dvojtaktů i penalt, došlo také na vzájemné tréninkové duely jak mezi hráči a hráčkami, tak proti trenérům – samozřejmě v přátelském duchu. „V neděli byl na programu poslední trénink zaměřený na techniku zakončení, hru okolo koše a sledování prostoru kolem něj. Společný pobyt jsme poté uzavřeli obědem i rozloučením, už se moc těšíme na další soustředění,“ doplnil Šnévajs.