Poslední kolečko vzájemných zápasů rozjíždí program Chance ligy v sezóně 2021/2022. I Jestřáby nyní čekají poslední zápasy s většinou soupeřů. V případě prvního únorového týdne přitom budou mít fanoušci žně. Prostějov se utká totiž se dvěma soupeři z těch nejatraktivnějších. Ve středu zajíždí do Jihlavy, v sobotu pak přivítají doma Vsetín s bývalým kapitánem Prostějova Matoušem Venkrbcem.

Prostějovany tento týden nečeká nic jednoduchého. Prvním zápasem bude venkovní souboj s Jihlavou, která je aktuálně čtvrtá. Postupně však stahuje náskok týmů, jako jsou Třebíč a Litoměřice. Jihlava svými výkony navazuje na předešlý rok, kdy patřila ke špičce soutěže, v cestě za postupem do extraligy jí vystavilo stopku až Kladno. V aktuálním ročníku si obvykle Dukla připisuje krátké série dvou až tří výher orámované jednou porážkou. Nicméně Jihlava má vcelku stabilní formu. A sílu v tom, že bodové příspěvky se dají čekat od většího počtu hráčů. Skvělými výkony se prezentují třeba třicetibodový Tomáš Havránek nebo jeho „konkurent“ Peter Lichanec. Více než bod na zápas ale sbírá taky Tomáš Čachotský. Dvacet bodů má nebo tuto hranici atakuje hned devět hráčů, všichni útočníci. Nebezpečí zkrátka může hrozit od první i čtvrté formace. A jaká čísla charakterizují Jihlavu? Vysoké procento využití přesilovek a nejnižší počet střel, které tým propouští na svého brankáře. Zda se něco z toho projeví v utkání, zjistíme ve středu od 17.30.

Druhým soupeřem jsou Valaši. Vsetín, stejně jako Jihlava, patří k tomu nejlepšímu v Chance lize. Tým je aktuálně třetí, nyní ale už na dostřel druhé Třebíči. Vsetín se spoléhá zejména na skvělou obranu. Po Třebíči obdržel nejméně branek ze všech týmů, v průměru dostává okolo dvou zásahů za zápas. Proto hráči Vsetína tak ve statistice +/− vévodí celé Chance lize, pravidelně je jich v první desítce i pět. Bodově pak tým táhnou hráči jako Luboš Rob, který patří k nejproduktivnějším plejerům soutěže, dále Vít Jonák, David Březina nebo exprostějovský Jan Berger. Podobně jako Jihlava však teď měl Vsetín nucenou pauzu kvůli koronaviru. Ta však může Valachům i pomoci, tým totiž v lednu střídal lepší výkony i výsledky s horšími. Nyní má tedy příležitost svou výkonnost stabilizovat. Souboj se soupeřem vyznávajícím žlutou a zelenou začne v sobotu v tradičních 17 hodin.