Repete pátečního střetnutí si dali v neděli starší žáci Prostějova s Černými vlky. Zatímco na jejich půdě v Rožnově se radovali z vysokého vítězství 8:4, doma se jim na něj nepodařilo navázat a tři body si tentokrát připsal soupeř. Ač byl po celý zápas domácí celek dominantní a svého soka přehrával, tak potřebné branky nedokázal vstřelit a soupeř ukázal lekci z produktivity.

 SK PV 2

HC ČV 3

Úvod utkání začali domácí velmi dobře a po minutě a půl šli také do vedení, kdy se dokázal prosadit Palánek. I v dalším průběhu domácí udávali tempo hry, ale hned z první vážnější akce hostů bylo srovnáno, když přesně po pěti minutách hry dokázal procedit puk za záda Rychlého Machač – 1:1. Po zbytek třetiny byl ale obraz hry jasný. Eskáčko mačkalo soupeře a drželo jej ve své třetině, Černí vlci se naopak snažili využívat rychlých kontrů, kterých v první části příliš nebylo. Skvěle soupeře držel hlavně brankář Vašek, po prvním inkasovaném gólu zavřel branku. Za zmínku pak ještě stojí záhada ztraceného puku tři minuty před přestávkou. Ten se schoval do výstroje hostujícího brankáře tak šikovně, že vyplaval až po dvou minutách. Před koncem první části se do šance dostali i hosté, ale skóre už se neměnilo.

Obraz hry se ale ani po přestávce nezměnil. Domácí hned začali náporem, ale i střídající brankář Lukašík zvládal situace vyřešit. Na druhé straně měl naopak velkou příležitost Křenek, ale branku netrefil. Pak si dvě velké šance připravil domácí Mudrla, ale brankář hostů je zlikvidoval. Pěkný zákrok si pak připsal i domácí brankář po tvrdé ráně. Na druhé straně se pak tvořila řada šancí i soubojů před brankou, ale puk za zády brankáře neskončil. Tlak částečně otupila také dvě vyloučení na domácí straně, kdy si druhé vyloučení přenesli až do třetí části za hru v šesti hráčích.

Ani v závěrečné části se ale ve hře nic příliš nezměnilo. Prostějov diktoval tempo a soupeř se soustředil hlavně na defenzivu a opíral se o skvělé zákroky brankáře. Nabídnutá přesilovka šanci nenabídla, ale krátce po ní měl velkou příležitost Vitásek, když se dostal ke kotouči před brankářem, našel ale jen vyrážečku brankáře. Následně se v praxi projevilo staré známé pravidlo nedáš – dostaneš. Ke špatně zpracovanému puku se dostal hostující Kysela a tváří v tvář brankáři se nemýlil – 1:2.

Prostějov mohl záhy srovnat, kdy se řítil do brejku dva na jednoho, jenže na střelu Stryka byl brankář nachystán. Další dvě velké šance Prostějova skončily v lapačce perfektně chytajícího brankáře Lukašíka. Následně neuspěl ani forvard Pítr, který ujel obraně, a následnou dorážku už obrana nepovolila. Srovnáno nebylo ani po akci Raise, když našel před brankou Kumstáta, protože brankář dokázal betony sklapnout včas. Pojišťujícího gólu se nedočkali ani hosté, když po brejku netrefil hostující útočník prostor mezi tyčemi.

Konec se ale nezadržitelně blížil a trenéři tak zkusili ještě oddechový čas a hru bez brankáře. Ta ale netrvala příliš dlouho, když rozehrávku vystihl Chalupa a z poloviny hřiště zamířil přesně – 1:3. Minuta do konce a skóre už bylo pro domácí hráče kritické. Domácí to ještě zkusili, ale už to nestačilo na víc jak korekci skóre. Ta totiž přišla až sedm desetin před koncem řádné hrací doby, kdy se podruhé v utkání prosadil Palánek – 2:3. V pátečním i nedělním utkání se tak z vítězství radovali hosté.