Malý hokejový svátek čeká fanoušky ledního hokeje. Přinejmenším toho prvoligového. Do Prostějova totiž v sobotu přijede Vsetín, jeden z tradičních a (nejen) v minulosti úspěšných klubů. Ten je podle očekávání jedním z adeptů na baráž a postup do extraligy. Průběžně třetí celek soutěže navíc nehraje ve špatné formě. Poradí si s tímto sokem Jestřábi? To zjistíme v sobotu po páté hodině večerní.

Soupeř, na kterého Jestřábi příliš neumí. Takové označení sedí na Přerov. Ale taky třeba na Vsetín, posledních pět vzájemných zápasů vyhráli Valaši. Jestřábi se radovali naposledy v září 2019, kdy za Prostějov ještě nastupovali hráči jako Berger, Kafka, Brančík a v bráně Dvořák…

Zlepšit bilanci mohou Jestřábi už o víkendu. Oba týmy mají rozdílnou formu, zatímco Prostějov z posledních pěti zápasů čtyři prohrál, Vsetín ze stejného počtu mačů zaknihoval tři vítězství, byť to s Kadaní samozřejmě po kontumaci. Valaši však trvale disponují stálou formou, bez větších výkyvů a problémů. Chlubit se mohou zejména skvělou obranou. Vsetín patří k celkům s nejlepší defenzivou vůbec. Za zády mají hráči Jakuba Málka, teprve devatenáctiletý brankář si vede v ročníku skvěle, úspěšnost zásahů má přes 92 procent.

I hráči před ním však odvádí dobrou práci. V obraně jsou vidět zejména obránci Štach a Jerofejevs, kteří pravidelně bodují a mají skvělá čísla v +/− statistice. Navrátilec Luboš Rob pak exceluje vepředu a nahání v bodování nejlepší hráče ligy. Tým ale disponuje i řadou zkušenějších útočníků jako Gago, Berger, Jonák, Vlach. To všechno jsou hráči, co už mají něco za sebou, přitom Vsetín táhnou. To vše pak diriguje už dvaačtyřicetiletý matador Radim Kucharczyk…

Na závěr ještě bilance vzájemných zápasů. V aktuálním ročníku se týmy potkaly dvakrát. A v obou případech se po základní hrací době radoval Vsetín. Poslední zápas, hraný na Lapači, skončil výsledkem 6:3 pro domácí.