Ve čtvrtek odpoledne se krátce před šestnáctou hodinou otevřely brány zimního stadionu v Prostějově, kde působí mládežnický klub SK 1913. Ten ve spolupráci s Českým hokejem a jeho projektem Pojď hrát hokej uspořádal náborovou akci pro všechny mladé sportovce, v rámci níž si ti nejmenší mohli poprvé vyzkoušet, jaké to je být hokejistou. Registrace probíhala až do půl páté, kdy se děti přesunuly společně s klubovými i svazovými trenéry na led. Akci si užívali všichni přítomní.

Registrace probíhala hned za hlavní branou na stadionu, kde po úspěšné registraci dostal každý z účastníků lahev na pití a dres s logem akce Pojď hrát hokej. Následovala poctivá příprava v šatně, se kterou pomohli rodiče, aby byla výbava správně použita, a šlo se na to. Na ledové ploše se nakonec objevilo hned 23 nových tváří, které si přišly vyzkoušet hokej. „Opět se podařilo uspořádat skvělou akci, se kterou můžeme být opravdu spokojení. Myslím si, že počet 23 dětí je velmi dobrý, protože u nás mají děti dveře otevřené po celý rok, takže i mimo tento nábor se nám jejich počet v průběhu roku zvyšuje. Trenéři si jako každý rok připravili zábavný program, jenž si podle mého názoru vedle dětí užili i jejich rodiče,“ prozradila předsedkyně klubu Martina Marková.

 

V rámci unikátní příležitosti seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si první hokejový zážitek dávali trenéři eskáčka první lekce v bruslení, ke kterým využili pomocná chodítka. Malým adeptům ukazovali nejrůznější první cviky a připravili si pro ně i soutěže. Nechyběla tak například střelba, hry s míči, tenisáky i puky, ale i basketbal, slalom a překážková dráha. Na výběr toho tak bylo opravdu dost. K tomu navíc stadionem do rytmu zněla hudba z reproduktorů.

Během tohoto prvního hodinového tréninku měly děti možnost se podívat i na své starší kolegy, kteří hráli mezi sebou na části kluziště zápas a předvedli ukázku minihokeje. Na ledě pak vše sledoval a dával první rady i sportovní manažer Filip Smejkal a za dětmi si přišla zabruslit i předsedkyně klubu Martina Marková. Nechyběli samozřejmě ani trenéři všech mladších kategorií.

Tímto ukázkovým tréninkem ale akce nekončila. Po něm totiž zůstali k dispozici všem rodičům i trenéři přípravky v čele s hlavním koučem Patrikem Liškou, kteří rodičům představili klub a odpovídali na dotazy rodičů i dětí. Domů si tak nakonec odnesli kromě zážitků, lahve a dresu i informace o klubu, milou pozorností byl i nafukovací balónek. Někteří z hokejistů se hlásili už během víkendu trenérům na oficiálním tréninku. Zdá se, že se akce nejen vydařila, ale splnila to, co si organizátoři přáli.