Souboj, ve kterém nebude nouze o motivaci. To bude zápas mezi Prostějovem a Frýdkem-Místkem. Důvodů je více. Na straně Frýdku-Místku jde o vyřazovací boje, tým se do nich může bez větších problémů dostat. Jestřábi zase zaútočí na udržení šestého místa. Zároveň mají co napravovat, předešlé dva souboje s Rysy se jim vůbec nepovedly. Bude platit do třetice všeho dobrého? To zjistíme v úterý 8. února. Utkání začíná v 17 hodin.

Frýdek-Místek? Opravdu neoblíbený soupeř. Mužstvo z pomezí Slezska a Moravy už dvakrát Jestřáby porazilo. A zejména zápas ve frýdeckomístecké hale Polárka se Prostějovu zle nevyvedl, brzy prohrával už 3:0 a jen díky zlepšenému výkonu skončil zápas jen prohrou a ne blamáží.

Úterní soupeř navíc nemá špatnou formu. V lednu držel sérii čtyř výher a dokázal porazit taky druhou Třebíč. Mužstvo střílí navíc velké množství gólů a daří se mu pravidelně bodovat, což je při vyrovnanosti tabulky nesmírně důležité. Tým se vesměs pohybuje okolo desátého až dvanáctého místa, přičemž to nyní vypadá, že by se i mohl udržet v první desítce.

Velkou zásluhu na obstojném herním projevu i výsledcích má hned několik hráčů. Předně je třeba zmínit polské útočníky Filipa Komorskiho a Alana Lyszczarczyka. Oba patří ve Frýdku-Místku k tomu nejlepšímu. Lyszczarczyk dokonce aspiruje na nejproduktivnějšího hráče soutěže. Dále je hodně vidět i David Klimša nebo Vít Christov, který má ale děsivou statistiku účasti na ledě.

I Rysům se pak vyplatily předsezónní posily. Mezi ně patří třeba exprostějovský David Bartoš nebo taky brankář Samuel Baroš, který do Moravskoslezského kraje dorazil z Vienna Capitals. Předvádí velice dobré výkony. A už při první sezóně v Chance lize patří k nejlepším brankářům soutěže.

 

 

 

 

IR