Čekání bylo dlouhé, po úterku je však u konce. Prostějovští Jestřábi se konečně znovu mohli radovat z vítězství za tři body. Uhráli jej přitom proti soupeři, který rozhodně nepatří k oblíbeným. Frýdek-Místek v předešlých dvou duelech vyhrál, a to zejména díky skvělému nástupu do utkání. Tentokrát ale bylo vše jinak: svěřenci Aleše Tottera si úvod utkání pohlídali, rychle získali dvoubrankový náskok a ten už do konce zápasu nepustili.

První nebezpečnou šanci měl však na holi hráč hostí, konkrétně Lyszczarczyk v 6. minutě. Více ze hry ale měli domácí, Jestřábi dobře kombinovali, bruslili, soupeře přehrávali. A brzy vedli. Jelínek si najel na puk od Račuka a zblízka se mohl radovat – 1:0. Krátce nato už to bylo o dvě branky. Račuk naznačil střelu a nahrál do strany. Po odrazu se puku chopil Tomáš Jiránek, který opět zblízka překonal Baroše – 2:0. V 17. minutě mohl třetí zásah přidat tečí Švec, blízko skórování byl i Vala. Hosté ale další změnu stavu nepřipustili.

Druhá třetina byla vyrovnanější. Hosté přidali na bruslení, zejména však na agresivitě. Už ve 22. minutě ale přidal třetí zásah Petr Mrázek. Branka ale nebyla uznána pro její posunutí. Ve 27. minutě se naopak radovali hosté. Ti zatlačili a byla z toho úspěšná dorážka Čmiela – 2:1. Odpověď ale byla rychlá. Jestřábi využili druhou přesilovou hru, kterou rozetnul Petr Mrázek ránou švihem do růžku – 3:1. Krátce poté střílel znovu dobře Vala, ale Baroš byl pozorný. Další minuty byly spíše o soubojích a agresivní hře hostí. Ti navíc zjistili, že rozhodčí si dali napískání velmi jemný metr. Přesto se rysi prezentovali i dvěma dobrými možnostmi. Ciura a Komorski však neuspěli.

O ostré zákroky nebyla nouze ani ve třetí třetině. Faul na Jáchyma byl ponechán bez pískání, nevylučovalo se ani po šarvátce Rudovského s Ogurtsovem. S agresivitou to už ale přehnal Komorski, který nevybíravým zákrokem složil Staňka. Třetí třetina byla zprvu vůbec hlavně o faulech. Další mohl nabrat Foltýn, který chtěl trefit Jáchyma, nakonec to ale byl hostující útočník, kdo se se zlou potázal. Jestřábi se s přibývajícím časem nikam nehrnuli a bránili hlavně střední pásmo. Až do 57. minuty se jim to dařilo. Následně hosté zkusili hru bez brankáře a pořádně obranu Prostějova protočili. Tyč nastřelil Matyáš, proti Lyszczarczykovi se vyznamenal Bláha. Jestřábi vyhazovali na prázdnou branku a dvakrát málem trefili. Zůstalo ale u „málem“. Na vítězství Prostějova už to ale nic nezměnilo.

Chance liga, 39. kolo:

LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Jelínek (Račuk, A. Havlík), 11. Jiránek (A. Havlík, Račuk), 29. Mrázek (Klimíček, Kloz) – 28. Čmiel (Blaško, Hrubec). Rozhodčí: Zavřel, Petružálek – Beneš, Roischel. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Střely na bránu: 23:18. Počet diváků: 586.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – M. JáchymA. HavlíkP. KrejčíValaHusákT. Koblížek – P. BeránekT. JáchymM. Švec – Martin NovákJ. KlozMrázek – JiránekRačukRudovský – ŠtefkaJanečekŠ. Jelínek. Trenér: Totter.

HC Frýdek-Místek: Baroš (Foltán) – Korím, Ogurtsov, Krzak, Matyáš, Ciura, J. Adámek, Foltýn – O. Šedivý, D. Bartoš, Šlahař – Christov, Peterek, Martynek – M. Hrubec, Čmiel, J. Blaško. Trenér: Trličík.

Hodnocení utkání

Mojmír TRLIČÍK, trenér HC Frýdek-Místek: „Odehráli jsme tu špatnou první třetinu. Prvních pět šest minut bylo vyrovnaných, ale pak už byli domácí lepší a utekli nám o dva góly. My pak dokázali snížit, mohli jsme dokonce i vyrovnat, ale po vyloučení jsme inkasovali potřetí. V dalším průběhu jsme se snažili, bojovali, ale nebyli jsme dnes produktivní. Navíc nám nešly ani přesilovky. K tomu se přidala naše power play, ve které jsme nastřelili dvě tyčky. Vítězná série JEDNOU končí, my však věříme, že už od neděle načneme další.“