Do konce zápasu hokejového potěru zbývalo přesně 8 minut a 35 sekund. Hostující Opava vedla nad rezervou mladších žáků SK 1913 Prostějov jednoznačně o čtyři branky. Ale rázem to vypadalo, že se utkání zřejmě nedohraje a bude ho muset řešit výkonný výbor Českého hokeje. Po souboji u mantinelu se zranil jeden z hostujících hráčů a trenér Opavy se rozhodl stáhnout své hráče z ledu. Nastalá situace se pak řešila v kabinách, nakonec se hostující celek na plochu vrátil. Po více než patnáctiminutové pauze už ale především o hokej nešlo...

Během poslední části se zranili hned dva hostující hráči. Nejprve brankář, jehož ale srazil vlastní obránce, když podklouzl těsně před brankovištěm. Nepříjemně vypadající střet se snad obešel bez následků. Brankář sice utkání nedochytal, ale dokázal odejít po svých do kabiny, i když otřesený. Necelých devět minut před koncem pak s bolestnou grimasou opouštěl led další hráč, který špatně dopadl po souboji rameno na rameno s obráncem domácích. To nemohl rozdýchat trenér hostů, který až po protestech získal pro své hráče početní výhodu. Přesto se ale rozhodl své svěřence nakonec z ledu stáhnout a zamířil s nimi do kabiny.

Překvapení tak zůstali nejen rodiče a fanoušci na tribunách, ale i domácí hráči, trenéři a také rozhodčí. Věc šel do kabin řešit šéftrenér mládeže a kouč žákovských kategorií Filip Smejkal. „To, co se událo, jsem osobně moc nepochopil. Trenér hostů tvrdil, že je to z preventivního důvodu o zdraví hráčů. S tím určitě nesouhlasím a nemyslím si, že by tam přišel jediný faul, který by byl zákeřný s úmyslem soupeře zranit. S trenérem Opavy se navíc znám od dětství, kdy jsme proti sobě nastupovali. Tak jsem tam za ním z tribuny šel a věc jsme si vyříkali. Nakonec to dopadlo tak, že mi řekl, ať to jdu vysvětlit hráčům a že zápas dohrají,“ popsal Smejkal.

Šéftrenér prostějovského eskáčka byl rád, že došlo ke zvratu a utkání se dohrálo. „Zápas se už dvakrát odkládal, kdyby se teď znovu nedohrál, tak už by to nebylo dobré. Ale ty poslední minuty už s hokejem neměly nic společného. Chování našich i soupeřových hráčů už nebylo adekvátní. Hlavně chceme, aby ty děti hrály. Nevím, jak by to případně řešil svaz. Jestli kontumace, či by zůstal výsledek. Netroufám si tvrdit, ale určitě pro tento postup nebyl ze strany hostů důvod,“ doplnil šéftrenér.

S takto málo vídanou situací se podle vlastních slov nikdo z klubu snad ještě nepotkal. „Hlavně pro to opravdu nebyl důvod. Jsem také zastáncem toho, aby mládež hrála hlavně s pukem a nehrálo se především do těla, ale nesmíme zapomínat, že je to stále kontaktní sport. Tam se navíc ani nejednalo o fauly, bohužel tam přišla dvě zranění, ale rozhodně to nebylo kvůli nějakým likvidačním zákrokům,“ uzavřel k případu kouč Smejkal.