Žádné brankové hody, přesto však strhující hokejová bitva. Kdo sledoval 1. zápas předkola play-off mezi Prostějovem a Kolínem, nenudil se. Kromě tří gólů a obratu Prostějova viděli diváci taky řadu soubojů. A několik bitek. Rušno přitom bylo zejména ve třetí třetině. I přes úpornou snahu Kolína nicméně Jestřábi zápas dokázali otočit. A taky ovládnout konečným výsledkem 2:1. V sérii hrané na dva vítězné zápasy si tak připsali první bod.

Začátek zápasu poznamenala vyloučení Prostějova. Ten se dostal pod tlak a domácí si tak vytvořili nemalé šance. Největší měl v 10. minutě někdejší prostějovský hráč Krejčík, který se dostal až před bránu, zblízka si ale na Bláhu nepřišel. Na druhé straně se ve 14. minutě mohl prosadit Zajíc, ale se střelou ani dorážkou neuspěl. Tři minuty nato Kolín udeřil: Pinkas si zaklepal o led, od modré čáry dostal nahrávku a z hranice kruhu prostřelil Bláhu. V samém závěru třetiny neprostřelil Kuzněcova Novák.

Ve druhé třetině se opět ozval Zajíc. Tentokrát trefil tyč. Nebezpečnější byl nicméně zprvu Kolín. Zejména Pajer měl velké šance, třeba ve 34. minutě, kdy střílel, Sklenář následně dorážel do tyče. Jestřábi si komplikovali situaci častými vyloučeními. Ve 37. minutě dokonce soupeři dovolil půl minuty dvojnásobné přesilovky. Jenže se domácím nepovedla, naopak: Jiránek naskočil z trestné lavice do šance a brejk proměnil střelou k tyči – 1:1. V samém závěru třetiny byl ještě v dobré šanci dorážející Novák. Kuzněcov byl ale na místě.

V poslední třetině na obou stranách rostla nervozita. Zejména ale počet vyloučených. Přesto se ale našly i zajímavé hokejové šance. Ve 46. minutě mohl rozhodnout Veselý, Bláha byl proti. Aktivnější ale byli Jestřábi. Soupeře nenechávali najet do stoprocentních šancí. Ve 49. minutě naopak jednu Beránek vymyslel pro Švece, tomu sedla střela do růžku a otočil tak vývoj utkání. V 55. minutě se pak diváci bavili u pořádné bitky, kterou načal faul Husáka na Veselého a následné oplacení. Mela, do které se zapojilo vícero hráčů skončila řadou vyloučených a přesilovkou Kolína, následně pak Prostějova. Jestřábi ale jen nechali šanci Krejčíkovi, to už však bylo vše: v posledních dvou minutách si zkušeně pohlídali puk a Kolín k ničemu nepustili.

Chance liga, 1. zápas předkola play-off:

SC Marimex Kolín– LHK Jestřábi Prostějov 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Pinkas (Síla, Matějček) – 38. Jiránek (M. Jáchym, O. Bláha), 49. M. Švec (Zajíc, Kloz). Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 5:11, navíc J. Veselý (KOL) 5 TM (bitka), 5 TM + OT (bitka), Štohanzl (KOL) 5 TM (bitka) – Štefka OT (hrubost), Jiránek 5 TM (bitka). Bez využití. Střely na bránu: 30:25. Počet diváků: 1355.

Sestavy:

HC Marimex Kolín: G. Kuzněcov (Sajdl) – KuklaPieglNikoPinkasV. ČížekČápZorko – Jan VeselýDavid ŠafránekJankovský – OuřadaŠtohanzlL. Krejčík (C) – PajerMorongJ. Sklenář – SílaMatějčekMatyáš Svoboda. Trenér: Jan Šťastný.

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – KlimíčekM. JáchymHusákStaněkZajícA. HavlíkVala – RudovskýT. JáchymJiránek – MrázekRačukMartin Novák (C) – M. ŠvecJ. KlozP. Beránek – Š. JelínekT. KoblížekŠtefka. Trenér: Aleš Totter.