Takhle to asi nepůjde. Prostějovští Jestřábi netradičně v neděli večer odehráli první utkání semifinále proti Vsetínu. Jenže se jim zápas nepovedl. Už po polovině první třetiny prohrávali 0:2. A v dalším průběhu zápasu se skóre ještě navyšovalo. Jestřábům se nedařilo skórovat ani z největších šancí, stejně tak pohrdli přesilovkami. Nakonec zahájil Prostějov sérii výsledkem 0:5. Má tedy co napravovat.

Včerejší utkání začalo zostra, oba týmy se snažily vehnat do útoku. Ve 3. minutě si nakonec Málek připsal první zákrok, zasahoval proti Jiránkovi betonem. Krátce nato se musel Bláha vyznamenat proti Půčkovi – ale povedlo se. Oba týmy si následně vyměnily situace, v nichž na svého soka pořádně zatlačily. 8. minuta zase přinesla Švecovu teč Beránkovy střely. Minutu nato se proti teči musel vyznamenat Bláha, autorem byl Kucharczyk. Pak už se Vsetín radoval. Říha se sice ještě neprosadil, poté ale v 11. minutě Venkrbec dorazil střelu z kruhu a otevřel skóre utkání. Minutu a půl nato bylo hůř, Hryciow si najel na osu hřiště a nahrávku Hořanského přetavil v další gól. Domácí pokračovali v útočném snažení, Vlach a Ondračka Bláhu prověřili. Na druhé straně operovali Jiránek či Havlík, Beránek na poslední chvíli přišel o velkou šanci. V 17. minutě šli hosté do čtyř, nicméně Bláha zasahoval jen proti Robovi.

Druhá třetina začala aktivitou domácích. Nejprve byl ale Jáchym v úniku, střílí ale nedává. Jonák krátce nato vystihl rozehrávku, ale střílí doprostřed brány. Od modré čáry pak ve 23. minutě pálil Vítek. Minul, nicméně Valaši nepouštěli Jestřáby přes modrou čáru. Až ve 26. minutě Švec hledal Beránka před bránou, obrana ale na poslední chvíli zasáhla. A poté přišly okamžiky obránce Říhy. Jeho první rána byla nepřesná, napodruhé už se ale od modré čáry trefil k tyči a zvýšil na 3:0. Poté se Prostějov zmátořil k několika akcím. Jáchym donutil Málka k zákroku, dobrou střelu vyslal Mrázek a činil se taky Klimíček. Skvělou nahrávku v půlce zápasu vymyslel Novák Klozovi, ten se však neprosadil. V půlce zápasu navíc mohlo být rozhodnuto. Zeman byl faulován, následné trestné střílení ale neproměnil Rob. Bláha si následně vychytání nájezdu zopakoval, to, když se do brejku vřítil Vítek. Prostějov si poté vytvořil tlak a vynutil faul. Ve 34. minutě z toho byl velký tlak na bránu. Ale Málek odolal, navíc na druhé straně se dobře obtočil kolem brány Venkrbec. Závěr Prostějov dohrál ve čtyřech. Činil se Smetana, ale neprosadil se.

I třetí třetina přinesla hodně zajímavých momentů. Bohužel začala gólem na 4:0. Říhova další rána od modré byla tečovaná a puk skončil až v bráně. Navíc se krátce poté dostal Březina s Hořanským do přečíslení. Ale z tohoto mráčku nezapršelo. V krátkém intermezzu mezi 46. a 48. minutou se snažil Prostějov o snížení. Husák ale střílel do Málka a stejně se vedlo Jelínkovi. Tyto chvilky na druhé straně utnul Vítek skvělou nahrávkou Hořanskému, kterému ale selhala muška. Vsetín poté opět načas Jestřáby nepouštěl do šancí. Ani do pásma. Až v 53. minutě se objevila dobrá nahrávka Nováka Jáchymovi, ten si ale vylámal na Málkovi zuby. 56. minuta přinesla jednu z posledních šancí Jestřábů, konkrétně přečíslení Jelínka se Zajícem. Pak ale přišla 58. minuta a minela obrany Prostějova. Vítek vystihl rozehrávku, nahrál Březinovi a bylo to už 5:0. O vítězi nebylo pochyb, A i když byl Prostějov ještě jednou vyloučen, zápas už se jen dohrával.

Pozápasové hodnocení trenérů:

Jan SRDÍNKO, asistent trenéra VHK Robe Vsetín:

„Chtěli jsme vstoupit do série vítězně a od začátku do konce jsme měli utkání pod kontrolou. Hráli jsme velice dobře, měli jsme dobrý pohyb, vyhrávali souboje. Měli jsme dobré přesilové hry, a navíc se podařilo ubránit přesilovky soupeře, který v tomto ohledu patří mezi lepší v soutěži. Za to jsme nesmírně rádi. Jsme si vědomi, že proti nám stojí velice kvalitní soupeř. My se nyní budeme snažit co nejlépe nachystat na zítřejší zápas. Věříme, že nás diváci v hojném počtu přijdou podpořit. A my jim za to moc děkujeme.“

Aleš TOTTER - LHK Jestřábi Prostějov:

„Nemáme energii, hráli jsme špatně. Musíme změnit vše. Mít větší důraz, více střílet, lépe zakládat útoky. Taky snáz se dostávat do pásma a udržet se tam na kotouči. Důležité taky bude být disciplinovaný. Udělali jsme opět fauly v útočném pásmu, špatně jsme střídali. To je v zápasech play-off znát, obzvlášť v sérii se Vsetínem.“

 

CHANCE LIGA 2021/2022 – SEMIFINÁLE PLAY-OFF; 1. zápas

HC Robe Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov

5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Stav série: 1:0

Branky a nahrávky: 11. Venkrbec (Hryciow), 12. Hryciow (Hořanský, Vítek), 27. Jonák (J. Říha, Rob), 41. R. Vlach (Rob, J. Říha), 58. D. Březina (Vítek). Střely na branku: 34:24. Rozhodčí: Bejček, Micka – Bohuněk, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 4050.

sestava Vsetína: Málek (Gába) – SmetanaHryciowŘíhaJ. JenáčekOndračkaVosátko – JonákVenkrbecRob – PůčekKucharczykKlímek – HořanskýPituleVítek – BergerVlachZeman – Březina. Trenér: Roman Stantien.

sestava Prostějova: Bláha – KlimíčekHusákHavlíkM. JáchymValaZajíc – RudovskýT. JáchymJiránek – MrázekKlozNovák – ŠvecKoblížekBeránek – Jelínek, ŠtefkaPodlaha. Trenér: Aleš Totter.