Devatenáct let čekání je u konce. Fanoušci Jestřábů se přesně po takové době dočkají semifinále druhé nejvyšší soutěže v Prostějově. Ve čtvrtek a pátek tak bude chtít Prostějov napravit dojem z prvních dvou zápasů ve Vsetíně a sérii ještě vrátit minimálně pod Lapač. Oba domácí duely začínají v 18.00 hodin.

Po senzačním vyřazení lídra základní části z Litoměřic se nyní pokusí Jestřábi překvapit i největšího aspiranta na postup do baráže ze Vsetína. První dva duely na půdě soupeře ale svěřencům kouče Tottera absolutně nevyšli a série se tak do Prostějova přesouvá za stavu 2:0 pro Valachy a skóre 10:1. „Zatím jsme se do série vůbec nedostali, Vsetín byl ve všech směrech lepší a je to výzva pro hráče i nás jako realizační tým, abychom s tím něco do domácích duelů změnili. Pevně věřím, že nám pomůže domácí prostředí a fanoušci v zádech,“ dívá se už směrem dopředu lodivod střídačky.

Pokud bude chtít Prostějov se sérií ještě něco udělat, musí minimálně jeden ze zápasů doma zvládnout, aby semifinále ještě vrátil na Lapač, kde by se případně pokračovalo v neděli. Už nyní je ale jasné, že se Prostějovská letka bude muset obejít hráčů. Konkrétně se jedná o Marka Račuka a Jana Rudovského, tedy dva zkušené útočníky. „Oba čeká v nejbližších dnech operace,“ prozradil kouč Totter s tím, že další hráče by nyní nechtěl komentovat, ale je rád, že všichni chtějí i přes šrámy pomoci na ledě.

Oba domácí duely semifinálové série s atraktivním soupeřem si tak rozhodně zaslouží plný dům a podporu, která by Jestřábům mohla dodat potřebný elán a sílu, jenž zřejmě na Valašsku scházela.