Čtvrtý zápas semifinále Chance ligy hostil opět Prostějovský zimní stadion. V něm chtěli Jestřábi srovnat sérii, ale už tak v decimované sestavě na svého soka nestačili a zápas stejně jako první dva duely série rozhodla už první třetina, ve které si Vsetín vypracoval pohodlný náskok a už si ho zkušeně pohlídal. Diváci ale mohli být spokojení. Jedenáct branek, bitka, zkrátka play-off zápas, kterému nechybělo nic. V neděli se tak vyrazí svěřenci kouče Tottera pokusit Valachy ještě potrápit a ideálně vrátit sérii zpátky do Prostějova.

Zatímco ve čtvrtečním zápase měl na startu navrch Prostějov, v pátek se vše vrátilo do kolejí ze Vsetína. Hodně tomu napomohla i první branka už ve čtvrté minutě. Nahozený puk Davida Vítka se i díky odrazu z před brankového prostoru ocitl až za brankářem Bláhou – 0:1. Přesně za další tři minuty se navíc Vsetín dostal do dvoubrankového trháku. Střelu švihem Michala Gaga, který nahradil chybujícího Zemana nedokázal Bláha zkrotit – 0:2. Po druhé brance se trenéři rozhodli pro výměnu brankářů a v deváté minutě se podařilo vykřesat naději. První přesilovku v utkání využil Prostějov po necelých patnácti sekundách, kdy se před brankářem Málkem nejlépe zorientoval Švec a uklidil puk do sítě – 1:2.
Druhá polovina první části ale opět vyzněla lépe pro hosty. První svou přesilovku sice nevyužili, ale šest sekund po jejím skončení byl úspěšný Půček, který po shrumáži v brankovišti poslal puk za záda sedícího Altrichtera – 1:3. Prostějov dostal šanci se znovu vrátit do utkání v další přesilové hře, ale místo toho se po přihrávce Smetany dostal do úniku Berger a ten únik zvládl – 1:4, čímž uzavřel první třetinu.
Naděje Prostějova pak znovu vykřesal Beránek, který dokázal využít přesilovku na startu druhé části, kdy napřáhl mezi kruhy a přesněji už zamířit nemohl – 2:4. Do varu pak oba tábory příznivců, kterých dorazilo celkem tři tisíce, přivedla bitka mezi Husákem a Bergerem. Ještě v té samé minutě ale Vsetín opět utekl na rozdíl tří branek. Klímkovu dorážku dokázal ještě Altrichter fantastickým zákrokem vytěsnit, Půček už ale puk uklízel do prázdné klece – 2:5. V dalších minutách pokračovali domácí stále ve čtyřech po řadě vyloučení v řadě a minutu Vsetín jasně kontroloval hru. A šestou branku přidal tři minuty před koncem třetiny. Přihrávku zpoza branky poslal do sítě z mezikruží Jenáček – 2:6. Do kabin tak mohli jít daleko spokojenější hosté. Domácí naopak řešili další komplikace se ztrátou Tomáše i Miloslava Jáchyma, kteří už v průběhu druhé části nenaskakovali.
Ve třetí třetině bylo jakékoliv drama Vsetín nedopustil a hned po třiadvaceti sekundách navýšil vedení Jonák, který zůstal sám před brankou a Robovu přihrávku uklidil – 2:7. Radost domácích příznivců ale přišla ještě jednou a za neúnavné fandění zcela zaslouženě. Puk získal Štefka, se střelou neváhal a trefil přesně růžek branky – 3:7. Poslední branku měli ale na svědomí hosté. A možná se jednalo i o poslední branku, kterou domácí příznivci v letošní sezóně viděli. Nedal ji tak za soupeře nikdo jiný než dlouholetý tahoun Jestřábů a bývalý kapitán Matouš Venkrbec, který využil po pěti sekundách z dorážky přesilovku – 3:8.
Bojovnost a snaha se domácí letce upřít nedala, větší kvalitu i více sil ale ukázal Vsetín a přiblížil se tak postupu do finále. Rozhodnuto může být už v neděli na Lapači, kde se odehraje pátý duel od 17.00 hodin.

LHK Jestřábi Prostějov – VHK Robe Vsetín 3:8 (1:4, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. M. Švec (Husák, Mrázek), 24. P. Beránek (T. Jáchym, Štefka), 48. Štefka (Vala, Janeček) – 4. Vítek (D. Březina, Gago), 7. Gago, 13. R. Půček (Kucharczyk, Venkrbec), 16. Berger (Smetana), 27. R. Půček (Klímek, Kucharczyk), 37. Š. Jenáček (R. Vlach), 41. Jonák (Rob, Venkrbec), 56. Venkrbec (Smetana, Kucharczyk). Rozhodčí: Cabák, Pilný – Hanzlík, Bohuněk. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 20:35. Diváků: 2998.
Sestavy:
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (7. M. Altrichter) – Husák, M. Jáchym, Zajíc, Staněk, Vala – Mrázek, T. Jáchym, Štefka – Š. Jelínek, J. Kloz (A), Martin Novák (C) – M. Švec, T. Koblížek, Jiránek – Janeček, Podlaha, A. Havlík – P. Beránek. Trenér: Aleš Totter.
VHK Robe Vsetín: J. Málek (Gába) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Berger, R. Vlach, Hořanský – Gago, D. Březina, Vítek. Trenér: Roman Stantien.
ÚSTY TRENÉRŮ
Aleš TOTTER – LHK Jestřábi Prostějov
„I přes tu dnešní porážku jsem na ten tým nesmírně hrdý za to, co dokázal. Ale na druhou stranu mi je těch kluků líto, protože hodně teď bojujeme sami ze sebou a někteří hráči hrají i přes zákazy. Klobouk dolů, že se takto obětují a hrají pro svůj klub. Svědčí to o tom, že jsme udělali dobrý krok, když jsme je přivedli. Vsetín vyhrál zaslouženě, obzvláště, když se dostane do vedení, tak tam má hráče, kteří to umí pak pohlídat a dnes to opět předvedli.“
Roman STANTIEN – VHK Robe Vsetín
„Do utkání jsme šli s tím, že chceme aktivně začít a stejně jako v domácím předchozí si vypracovat náskok. To se nám hned v první části podařilo a na rozdíl od minulého zápasu jsme dali branky a šli do pohodlného vedení. Zbytek zápasu jsme pak měli pod kontrolou.“