Sezóna 2021/22 je už minulostí, přesto ale v prostějovském klubu nadále nespí a mládežníci společně s trenéry nyní absolvují různé turnaje. A zatím z nich vozí samé dobré zprávy. V minulém týdnu se tak například zadařilo mladším žákům, kteří ovládli turnaj v Uherském Ostrohu díky lepšímu skóre, odvezli si tak zlaté medaile. Turnaje čekaly i na jejich mladší kolegy, na nichž to také cinkalo. Týden se tak dá označit jako bronzovo-zlatý.

Za posledních čtrnáct dnů se tak jednalo hned o čtyři medailové úspěchy prostějovského hokeje. Jako první přivezli bronzovou medaili hokejisté ročníku 2011 z turnaje v Uherském Hradišti. Jen o pár hodin později se k nim přidali i benjamínci ročníku 2014, kteří si stejně cenný kov přivezli z Opavy. Třetí bronz v rámci jednoho dne pak hlásili i hráči ročníku 2013, když se jim zadařilo na turnaji v Uherském Ostrohu.

Na stejném místě se o týden později ukázali i mladší žáci, ti pod vedením Filipa Smejkala a Patrika Musila zazářili a domů si přivezli zlaté medaile, když ve vyrovnaném turnaji dvakrát zvítězili (Uherský Ostroh – Prostějov 2:5, Prostějov – Velké Meziříčí 7:3) a k tomu si připsali po jedné remíze (Prostějov – Polička 3:3) a porážce (Prostějov – Liptovský Mikuláš 2:5). O výhře rozhodlo jejich lepší skóre než Poličky, kde rozhodl vyšší počet vstřelených branek prostějovských nadějí.

V uplynulém týdnu se pak kromě domácího turnaje dorostu ukázali i hráči ročníku 2012, na které čekal turnaj v Uherském Hradišti a zde dvě mužstva Prostějova obsadila druhou a třetí příčku. (

 

posezónní turnaje mládeže SK Prostějov 1913

 

ročník 2011 v Uherském Hradišti 3. místo

ročník 2014 v Opavě 3. místo

ročník 2013 v Uherském Ostrohu 3. místo

mladší žáci v Uherském Ostrohu 1. místo

ročník 2012 v Uherském Hradišti 2. a 3. místo