V těchto dnech bude zahájena již jednou odložená rekonstrukce Víceúčelové haly-zimního stadionu v Prostějově v podobě výměny sedaček v hledišti. To ale nebude zdaleka všechno. Ještě během letní přestávky bude město, jakožto vlastník objektu, rekonstruovat šatnu pro hostující týmy, která je v dezolátním stavu. Zastupitelé pro tuto velice nutnou investici schválili rozpočtové opatření.

„V poslední době jsem sledoval na toto téma různé příspěvky na sociálních sítích. Chtěl bych tedy předem vysvětlit, že se nejedná o opravu šaten v nové budově se zázemím pro mládežnický hokej a krasobruslení. Jde o šatny pro hostující týmy, které jsou součástí objektu původního zimního stadionu,“ uvedl některá nedorozumění na pravou míru Jiří Rozehnal, náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově. Vzápětí předkladatel návrhu na schválení rozpočtového opatření zdůvodnil nutnost rychlé rekonstrukce. „Do současnosti byly tyto šatny v provozu jen na základě provizorního povolení ze strany Českého svazu ledního hokeje, a pokud bychom s nimi rychle něco neudělali, hrozilo by uzavření našeho zimního stadionu pro mistrovská utkání první ligy mužů. Tím by prostějovští fanoušci přišli o tento oblíbený sport,“ sdělil Rozehnal.

Celkové náklady na rekonstrukci uvedených šaten se vyšplhají na 3 400 000 korun. Jelikož je ale v rozpočtu města pro tento rok na tuto investiční akci vyčleněna jen částka dvou milionů korun, schválili v úterý 5. dubna zastupitelé a zastupitelky rozpočtové opatření ve výši 1 400 000 korun. Stavební práce tak mohou začít. Objekt Víceúčelové haly-ZS je ostatně od úterý 19. dubna, tj. dnes, pro veřejnost zcela uzavřen. Využívat se mohou jen zmíněné nové zázemí pro mládež SK 1913 s vchodem od velodromu.