Ani po konci sezóny není u prostějovských Jestřábů klid. Už první dny po konci série se Vsetínem se začalo veřejně řešit nejen nové logo, ale také otázka, která nedává spát nejen hokejovým fanouškům, kdo zůstane? Nebo také, na kom bude stát příští ročník? Večerník již odhalil, že by měl pokračovat kapitán Martin Novák. Spolu s ním by měli mít podepsáno již i další hráči. Nicméně jedno je jisté, Ondřej Bláha mezi nimi není!

„Ondra Bláha končí ke třicátému dubnu. Je to rozhodnutí klubu,“ uvedl trenér Aleš Totter. Bláha chytal v Prostějově dvě sezóny a byl jasnou jedničkou. Své kolegy pouštěl do branky jen sporadicky. „Ondra prokazoval výborný přístup a v mnoha zápasech nám pomohl. Byl zde už druhý rok a nebyl s ním žádný problém. V jeho věku ale potřebuje být jedničkou. A my jsme se rozhodli jít do sezóny s jinou,“ vysvětlil odchod brankáře Totter. Jméno nové jedničky v brance prozradit nechtěl. Z jeho slov vyplynulo, že zatím náhrada najisto domluvená není. „Není nic dotaženého. Máme ale představu, koho bychom měli rádi v bráně. Do třicátého dubna určitě  nepadne,“ konstatoval.

Vyjádření faktického šéfa klubu Jaroslava Luňáka, z jehož popudu údajně konec Ondřčeje Bláhy vznikl, se ani tentokrát získat nepodařilo.

Večerníku pak hokejový kouč potvrdil, že fanoušci neuvidí v prostějovském dresu ještě další výraznou postavu kabiny, nejproduktivnějšího hráče Jestřábů posledních dvou sezón Petra Mrázka. Elitní střelec Chance ligy se rozhodl změnit působiště. „Určitě nebude pokračovat, upřednostnil nabídku Zlína,“ prozradil Aleš Totter. Mrázek prožil na Hané dvě parádní sezóny. V základní části posbíral dohromady 93 bodů, v play-off přidal dalších 11. I letos pak patřil mezi nejlepší střelce soutěže. Do Prostějova přišel v roce 2020 ze Znojma.

Záhy se pak přidal další odchod. A opět se jedná o útočníka. „U Jestřábů nebude pokračovat Jan Štefka, který míří do Vsetína,“ konstatoval Totter. Štefka byl u Jestřábů jednu sezónu, nastupoval vesměs ve třetí nebo čtvrté formaci. Ve 38 zápasech základní části zapsal 11 bodů (3+8), dalších pět (3+2) přidal v play-off. Na led se dostával i v přesilovkách a oslabeních.

Aktuálně tak Jestřábi zapsali již pět odchodů. Kromě Mrázka, Bláhy a Štefky změní dres také Patrik Husák a s kariérou skončil Adam Havlík. Jak to vypadá na trenérských pozicích? Zde mělo být koncem minulého týdne jasno. „Až ve středu se rozhodne, co bude a nebude. Samozřejmě nějak vybíráme už tým na další sezónu. Smlouvu mám do 30. dubna, takže uvidíme,“ utrousil Aleš Totter. Stále tak není vyloučeno, že dojde ke změně i na pozici lodivoda Jestřábů...