Náročnou sezónu za sebou má juniorka hokejového eskáčka. Trenéři Michal Janeček a Libor Miškovský měli největší problém především se skládáním sestavy, kdy museli spoléhat na zapůjčené hráče z okolních klubl a kluky z dorostu, což silně ovlivnilo výsledky družstva. Na druhou stranu to ale žádná ostuda nebyla. A čas, který dostali mladší hráči, se jeví jako dobrý příslib do budoucna. V příští sezóně by to už díky přechodu hráčů ročníku 2005 a nových posil z Boskovic mohlo být jen lepší.

 

„Největší problém jsme měli zcela jednoznačně s počtem hráčů. Našich kmenových hráčů jsme měli málo a byli jsme závislí na zapůjčených hráčích z Olomouce nebo Přerova. Tím pádem jsme trénovali v menším počtu hráčů a odrazilo se to na výsledcích. Sezóna byla těžká a výsledky rozhodně nebyly takové, jaké jsme si představovali,“ vracel se úvodem k letošní sezóně kouč Michal Janeček.

Po základní skupině se už trenérský tandem juniorky rozhodl pomalu zapracovávat hráče, kteří do této kategorie budou patřit od následující sezóny 2022/2023. „V novém roce jsme se už rozhodli s naším kolegou, že se budeme snažit dávat velký prostor klukům z dorostu, kteří od příští sezóny budou stálicemi juniorky. Chtěli jsme si je tak už vyzkoušet a pomohlo nám to i početně. Myslím si, že se nám to osvědčilo, a věřím, že budou s hokejem i nadále pokračovat a v příštím roce už budou přebírat zásadnější roli v mužstvu,“ prozradil k tomu kroku Janeček a pochvaloval si i jejich progres. „Na klucích byl vidět progres v průběhu celé sezóny. Ročník 2005 je zrovna solidně zaplněný opravdu šikovnými kluky. Kromě juniorky navíc kluci hráli i skupinu o postup v rámci dorostu a bylo znát, že je ty těžké zápasy posouvají. Určitě jim to tak pomohlo a můžeme být s jejich prací spokojení,“ doplnil trenér.

Zda ale opravdu bude moci do příštího ročníku počítat s početnějším kádrem, zatím nechce předbíhat, protože podobně se spálil už v loňském roce. „Rozhodne se až někdy v srpnu. Protože i loni jsme začali přípravu v nějakých šestnácti lidech, ale postupně nám kluků ubývalo. Někteří kluci především ročníku 2004 se najednou rozhodli s hokejem skončit. Nechtěl bych tak moc předbíhat, jasněji bude zřejmě až před sezónou. V dnešní době si totiž člověk nemůže být jistý tak dlouho dopředu. S hráči jsme mluvili a věříme, že už to bude početně daleko lepší. Získali jsme ještě další tři kluky z Boskovic, tak snad to opravdu vydrží,“ vzhlíží k novému ročníku prostějovský lodivod.

U juniorky SK 1913 by pak dvojice Janeček - Miškovský měla pokračovat i v příštím roce a ambice budou následující. „Kluci budou ve velké většině prvoročáci, takže to budou mít o něco náročnější, ale pevně věřím, že když nás bude dost, tak se dostaví i lepší výsledky, než tomu bylo v letošním roce,“ dodal závěrem hlavní kouč a sekretář klubu.

 

Junioři

Základní skupina 11

Z  V  VP PP P SKÓRE B

5. místo – SK Prostějov 1913 25 7 0 2 16 83:116 23

 

Skupina o umístění 23

Z  V  VP PP P SKÓRE B

5. místo – SK Prostějov 1913 12 4 0 1 7 48:69 13

 

TOP 3 nejproduktivnější hráči SK PV 1913 – základní skupina 11

Z  G A B

Filip Petr 25 14 15 29

Dan Píchal 21 17 8 25

Tomáš Tábor 24 10 12 22

 

TOP 3 nejproduktivnější hráči SK PV 1913 – skupina o umístění 23

Z  G A B

Dan Píchal 10 9 11 20

Filip Petr 12 8 8 16

Tomáš Tábor 11 11 4 15