Za Prostějov odehrál na dvě stovky zápasů, patřil k tahounům, byl kapitánem. Nebylo ani divu, že se těšil a stále těší velké oblibě mezi fanoušky. Řeč je o Matouši Venkrbcovi, který jakožto olomoucký odchovanec zanechal  u Jestřábů velkou stopu. Za sebou má nyní těžkou sezónu, nedařilo se mu po zranění v Českých Budějovicích a zprvu to tak vypadalo i ve Vsetíně. V play-off se ale rozehrál ke skvělým výkonům. Nyní by se mohl vrátit na staré známé místo...

„Byla to určitě vzpruha a velké oživení. Dostal jsem v týmu jinou roli a více prostoru, cítil jsem důvěru trenérů. Hrálo se dlouhé play-off. Chtěli jsme ale do baráže a napořád budu zklamaný z toho, že se to nepodařilo,“ nechal se slyšet Matouš Venkrbec.

Rodák z Olomouce v Prostějově hrál několik let, dokonce jej v roce 2014 přivedl do 1. ligy. Jak nyní vnímá utkání proti bývalému zaměstnavateli? „Už to nebylo tak pikantní, jak jsem si třeba myslel. Znám sice trenéra, strávil jsem tam kus života. Vychladlo to ale. Ale tak prestižní jako v první sezóně za Motor už jsem to necítil, tehdy to pro mě byly velmi specifické zápasy,“ svěřil se Večerníku.

V Prostějově se už několik dnů šíří spekulace o tom, že z bývalého Jestřába se stane Jestřáb současný. Ostatně už v minulé sezóně se na Hanou vrátili hráči jako Marek Račuk nebo Martin Novák. „Domněnku nemůžu potvrdit, ale ani vyvrátit. Smlouvu už mám podepsanou, klub si však musí zveřejnit informace o příchodech sám, kdy uzná za vhodné,“ sdělil neurčitě třiatřicetiletý útočník. Indicie a informace Večerníku ale hovoří jasně, pokud se nestane nic nepředvídatelného, Venkrbec by se měl vrátit do jestřábího hnízda a být lídrem nově skládaného týmu.