Prostějov – Po spíše klidnějším týdnu přišel nový, tentokrát nabitý zajímavějšími přesuny. Opět nejen mezi kluby, ale také z a do zahraničí. Hodně se toho namluvilo zejména kolem ostravské Poruby. Ta už před časem oznámila výprodej, dva roky nezdarů, zdá se, klubovému vedení stačily. Nyní tak skládá prakticky nový tým. Celek přitom stahuje hráče z širokého okolí. Ovšem nejen Poruby, ale také několika dalších klubů se dotkla přestupová škatulata. Podívejme se tedy společně na to nejzajímavější, co kluboví činovníci v uplynulém týdnu „upekli“.

Jan Hudeček

Sedmadvacetiletý útočník se vrací domů. Právě v Porubě a později ve Vítkovicích hokejově vyrůstal. Uplynulý ročník trávil v Havířově, kde patřil k velkým tahounům. Na udržení soutěže to ale nestačilo. Hudeček ve 44 zápasech zapsal 36 bodů. Potvrdil pověst produktivního až rozdílového hráče. Do Poruby se Hudeček vrací po roční pauze. Bude to pro něj pátá sezóna v tomto celku mezi dospělými.

Martin Réway

Hráč, který měl ohromný talent a byl považován za budoucí hvězdu slovenské reprezentace. Jenže vše je jinak. Réway se v minulosti potýkal se zdravím i pověstí problémového hráče. Restartovat kariéru se snažil minulou sezónu v Košicích, tu poslední v Porubě. Zde byl poměrně produktivní, vzdor mizérii týmu měl navíc skvělých 11 plusových bodů v účasti na ledě. Nyní Porubu mění za německý Freiburg.

Radek Veselý

Útočník má za sebou těžkou sezónu ve Zlíně. Odehrál ji sice celou, nasbíral ale jen devět bodů. A hlavně Zlín spadl. V posledních letech Radek Veselý měl spíše pech na klubová angažmá, vesměs se nacházel v týmech, kterým se nedařilo. Chuť si nyní může spravit ve Francii. Dalším působištěm Veselého totiž bude francouzské Bordeaux. Půjde o druhé zahraniční angažmá, v minulosti forvard hrál ve finské druhé lize zvané Mestis.