Téměř čtyři měsíce čekali fanoušci hokejového Prostějova na to, až představí LHK jestřábi Prostějov soupisku na další sezónu. Ta je nyní konečně k dispozici. Potvrdilo se přitom několik věcí, co již Večerník v minulosti sdělil. I jiná věc: že nový tým bude velice silný.

Posuďte ostatně sami. Redakce Večerníku během měsíců ticha psala o setrvání obránců Robina Staňka – původně měl ale tým opustit. A dalšího beka, Josefa Zajíce. Klub nyní definitivně potvrdil, že za Prostějov dál budou hrát také forvardi Martin Novák, Tomáš Jáchym a Tomáš Jiránek.

Co ale nové tváře? Potvrdily se informace Večerníku z nejmenovaného zdroje, že má jít o Romana Vlacha, zkušeného extraligového bice. Dále Davida Ostřížka nebo Viléma Buriana. O těchto útočnících latí to samé: oba nasbírali stovky zápasů v nevyšší soutěži. Klub oznámil i příchod brankáře Jaroslava Pavelky a návrat populárního, defenzivně zaměřeného útočníka a někdejšího kapitána Matouše Venkrbce.

Dalším zkušeným hráčem do obrany je Pak Tomáš Valenta, někdejší hráč Olomouce či Zlína. Jinak ale defenzíva působí znovu poměrně mladě, věkový průměr „kazí“ právě Valenta a Staněk. Ofenzíva je naopak plná jmen. Kromě již výše jmenovaných vystupují zejména Patrik Machač a Jan Maruna. Oba hráči jsou velice dobře zapsaní zejména v první lize. Něco odehráno ale mají také Petr Hašek nebo David Routa, který dokázal hrát nadstandardně i v trápící se Kadani.