Velké vlny přesunů, kterých jsme byli svědky v květnu, jsou pryč. Situace se uklidnila, alespoň v první lize. A tak poslední týden nabídl jen několik kosmetických změn u účastníků Chance ligy. Vesměs se nejednalo vyloženě o velká jména. Nicméně několik zajímavých se stejně objevilo. A jak už jsme psali minule, znovu byla mezi mužstvy, která zveřejnila nějakou tu změnu, také ostravská Poruba. Zatímco Poruba začala s oznamováním posil poměrně pozdě, Prostějov zatím nezveřejnil jednu jedinou, ač Večerník několika potvrzenými informacemi i spekulacemi už přispěl.

Filip Vlček

Filip Vlček si v minulosti krátce za Plzeň zahrál extraligu. Nejvíce zkušeností však má s 1. ligou. A v ní toho nejvíce odehrál ve Slavii Praha. Tu však nyní opouští Tábor a trochu překvapivě jde o patro níže. O něm se spekuluje jako o jednom z kandidátů na postup do 1. ligy, ostatně se Tábor dostal do baráže se Šumperkem. Nyní Jihočechům pomůže útočník v nejlepších letech, který bývá produktivní.

Vojtěch Zeleňák

Čtyřiadvacetiletý odchovanec Košic se chystá na druhou prvoligovou sezónu. Tu uplynulou si čtyřiadvacetiletý útočník odbyl v Jihlavě (23 zápasů, 1+4). Nyní se stěhuje do Frýdku-Místku. Zeleňák má ve svém věku už nemálo zkušeností. V minulosti oblékal i dres slovenské reprezentace.

Jan Klodner

Je mu 21 let, stihl už ale 57 prvoligových zápasů. Naposledy v této soutěži startoval v Kolíně, kde si připsal sedm startů. Nyní se nepřesouvá nijak daleko, zato však o úroveň níže. Jeho dalším působištěm budou Benátky nad Jizerou, které nedávno sestoupily. Ve druhé lize už nicméně ukázal, že umí pravidelně bodovat.