Většina týmů již jen ladí soupisky. A své nové tváře nebo naopak odchody už vesměs oznámila. Čeká se tak jen na to, jak dopadnou zkoušky jednotlivých hráčů. A donedávna se čekalo ještě na Prostějov. Vedení klubu změny v kádru vůbec neuveřejňovalo. V úterý ale naráz oznámilo celou řadu změn. V následujícím přehledu těch nejzajímavějších přesunů, který uplynulý týden nabídl, tak pochopitelně nemůže chybět hned několik hráčů Prostějova.

Roman Vlach

Tento útočník má zkušeností na rozdávání. V zádech má už přes pět set extraligových zápasů. Nyní ale bude působit znovu v první lize. Po Vsetínu si plácl s Prostějovem. Vlach by měl patřit k rozdílovým hráčům. V minulém ročníku zaznamenal jen v základní části třicet bodů. Je to tvůrce hry, který ale dobře i střílí. Z dosavadního kádru Jestřábů je tím nejzkušenějším a očekávanou oporou.

Patrik Machač

Zajímavý tah. Machač je stále ještě mladý hráč, který už toho přitom nemálo prošel. Zkusil si extraligu i druhou ligu, mihl se v mládežnických reprezentacích. Zejména však spojil většinu kariéry s Kladnem, kde zažil časy dobré i horší. Poslední sezónu byl poprvé zcela mimo mateřský klub, hrál za Slavii. Vedl si velmi solidně, další ročník ale nepřidá. Prostějov je pro něj zajímavou volbou, může se zde klidně stát jednou z hlavních opor.

Vilém Burian

Do výčtu jsme mohli zahrnout třeba také Matouše Venkrbce. Rozhodli jsme se ale pro Viléma Buriana. Útočník, který sezónu rozdělil mezi Třebíč a Olomouc, patří spíše k silovým, soubojovým hráčům. Nicméně když je ve formě, je rovněž produktivní. Překvapivý je to přesun proto, že se očekával spíše návrat do Třebíče (což tvrdí i web hokejové Třebíče). Nakonec ale Burian zvolil jinou cestu.

Pavel Klhůfek

Zajímavou posilu ohlásil zkraje týdne Vsetín. Valaši získali zkušeného třicetiletého útočníka Pavla Klhůfka, který poslední tři roky trávil v Košicích. Zde potvrdil své renomé produktivního útočníka, pro kterého není problém „udělat“ třicet a více bodů za sezónu. Klhůfek se v minulosti hodně stěhoval, hokejově působil ve Slavii Praha, Znojmu, Havlíčkově Brodě nebo Zlínu. Kromě nepovedeného ročníku 2017/2018 je pak v posledních letech pravidelně produktivní a drží mu i zdraví.